Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Τα «Cities»

Την ώρα που στύβονται οι μισθωτοί και μικροσυνταξιούχοι.
Την ώρα που η αγορά στενάζει και τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο κάποιοι φαίνεται δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Αντιγράφω από την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ιός)
Τίτλος:Το «City» του Νικήτα Κακλαμάνη
Υπότιτλος:Την ώρα που οι πολίτες ετοιμάζονται για άλλη μία βουτιά σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα ζωής, ο δήμος της Αθήνας (με τη δύναμη της πλειοψηφίας) χορηγεί εκατομμύρια ευρώ στις «δικές του» Α.Ε. με πράξεις απευθείας ανάθεσης που αποκαλούνται Προγραμματικές Συμβάσεις
Μερικά αποσπάσματα:"Η «φωτογραφική» αγορά του κτιρίου στην οδό Μητροπόλεως (7.000.000 ευρώ), η εκτός ορίων του νόμου ανακατασκευή του πολυτελούς εστιατορίου «Μποσκέτο» στο πάρκο του Ευαγγελισμού, τα 10.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο για το αμαρτωλό μουσείο Πασά της χούντας, η δαπανηρή Διπλή Ανάπλαση Α.Ε., οι κάδοι και τα απορριμματοφόρα των 50 εκατ. με τον «φωτογραφικό» διαγωνισμό, η βίλα Δρακόπουλου, το πάρκινγκ στο αλσάκι της οδού Κύπρου, το αμφιλεγόμενο δάνειο των 50 εκατ. που ζήτησε ο Δ.Α κ.λπ., συνθέτουν την πραγματικότητα των έργων Κακλαμάνη πέρα και έξω από την εικόνα που φιλοτεχνεί ο ίδιος για τον εαυτό του και το έργο του.

Τελικά γίνεται ψηφοφορία και εγκρίνεται κατά πλειοψηφία και αυτό το κονδύλι. Κάπως έτσι εξελίσσονται οι συνεδριάσεις για τις χρηματοδοτήσεις των Ανωνύμων Εταιρειών και πάλι ενδεικτικά αναφέρουμε 4 μόνο από τις Π.Σ. που απασχόλησαν την 1η συνεδρίαση του 2010 (11/1/2010). Ηταν η «ημέρα» της Ανώνυμης Εταιρείας ΔΑΕΜ η οποία πήρε συνολικά πάνω από 4 εκατ. ευρώ:
ενδεικτικά αναφέρουμε 4 μόνο από τις Π.Σ. που απασχόλησαν την 1η συνεδρίαση του 2010 (11/1/2010). Ηταν η «ημέρα» της Ανώνυμης Εταιρείας ΔΑΕΜ η οποία πήρε συνολικά πάνω από 4 εκατ. ευρώ: *«Για τη βελτίωση και υποστήριξη των υποδομών και μηχανισμών επιχειρησιακής λειτουργίας των τοπικών δομών του Δήμου με τις επιχειρησιακές μονάδες υποστήριξης, αξιολόγησης και καθημερινότητας, 1.110.270,00 ευρώ».
*«Για την τεχνική υποστήριξη-συντήρηση των κεντρικών ηλεκτρονικών συστημάτων και εγκαταστάσεων των Διευθύνσεων του Δήμου και του Computer Room, 800.000,00 ευρώ».
*«Για την ανάπτυξη και λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων και μηχανογραφικών εφαρμογών της ΔΑΕΜ στις υπηρεσίες του Δήμου, 1.125.000,00 ευρώ».
*«Για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας των Διευθύνσεων του Δήμου, 1.176.000,00 ευρώ»."

Δεν μπορώ να γνωρίζω, εάν όλα τα παραπάνω είναι απολύτως ακριβή. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει ωσάν να μην έχει γίνει τίποτα στη χώρα μας.
Μέχρι σήμερα δεν είδα κανέναν δήμο να αρχίσει να σκέπτεται τις τεράστιες αμοιβές που παίρνουν οι εταιρίες συμβούλων με την μηδαμινή προσφορά στη ζωή των δημοτών.
Δεν είδα τις δημοτικές αρχές στη χώρα να ευαισθητοποιούνται και να επιχειρούν μια γενναία περικοπή των καταναλωτικών τους δαπανών. Πυροτεχνήματα συνεχίζουν να φωτίζους τους ουρανούς μας, οι επιτροπές με τις αμοιβές συνεχίζουν να λειτουργούν, συνεχίζουν να γίνονται συνεδριάσεις του ενός θέματος με πληρωμή αμοιβής στα μέλη, οι εταιρίες συμβούλων συνεχίζουν να μας "συμβουλεύουν", ταξίδια άχρηστα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, προωθήσεις τουριστικών προίόντων συνεχίζουν να γίνονται χωρίς πρόγραμμα με κατασπατάληση πόρων, "πολιτιστικές" εκδηλώσεις με αμφίβολης ποιότητας περιεχόμενο δεν έπαυσαν.
Ετσι δεν θα πάμε μπροστά.
Οι πολίτες υποφέρουν από την οικονομική κρίση, αλλά όχι όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου