Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εκδηλώσεις

Ολοι πλέον συμφωνούν.
Ενα τεράστιο πλήγμα για τα οικονομικά προβλήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων αποτελούν τα τεράστια κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών, των ιδιωτικών κλινικών και των μεγαλογιατρών.
Πριν από δυο χρόνια περίπου έγινε στο Ναύπλιο από μια μεγαλοφαρμακευτική εταιρία υπό την αιγίδα του Δήμου μια ομιλία που αφορούσε ένα εμβόλια για μια μορφή καρκίνου. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι οι δυο δόσεις του εμβολίου κοστίζουν περίπου 300 ευρώ. Τεράστια δηλαδή κέρδη για τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία.
Και όμως το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, με απόφασή του, που υπερψήφισε η πλειοψήφία και η μείζων αντιπολίτευση, ανέλαβε μέρος των εξόδων της εκδήλωσης, και έτσι ουσιατικά επιχορήγησε την φαρμακευτική εταιρία.
Σήμερα ακούω ότι πρόκειται να γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλίου και της ΔΕΠΑΝ μια ακόμα εκδήλωση, που αφορά ιατρικό θέμα και που αποτελεί άλλο ένα θέμα πλουτισμού γιατρών και κλινικών.
Σας λέω μετά λόγου γνώσεως, ότι ούτε ο Δήμος Ναυπλίου, ούτε η Κοινωφελής Επιχείρηση (τέως ΔΕΠΑΝ) έχουν πάρει αποφάσεις να θέσουν υπό την αιγίδα τους τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Δεν γνωρίζω το κατά πόσον θα καταβάλει ο φορολογούμενος δημότης κάποιο ποσό για να γίνει η εκδήλωση προώθησης των συμφερόντων (ηδη έχουν αποσταλεί με έξοδα του Δήμου προσκλήσεις).
Δεν γνωρίζω ποίος είναι ο ομιλητής και τί ιδιότητα έχει.
Δεν είμαι αντίθετος στο να υπάρχει η ενημέρωση των πολιτών σε ιατρικά θέματα.
Ομως εκεί που μπαίνει το κέρδος, και τα χρήματα δεν είναι λίγα, το ορθό είναι ότι μπορεί ο Δήμος να διευκολύνει με τη χορήγηση της αιθουσας, τις εκδηλώσεις, όμως δεν μπορεί να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις για μεγιστοποίηση των τεράστιων κερδών και πολύ περισσότερο να πληρώνει για να μεγιστοποιεί τα οφέλη του ο ιδιώτης. Μάλλον τα ιδιωτικά συμφέροντα θα έπρεπε να πληρώνουν.

1 σχόλιο:

  1. Λοιπόν έμαθα ποιός είναι ο ομιλητής και το έψαξα λίγο. Ονομάζεται Σωκράτης Δούκας, έχει το γραφείο του στο Κολωνάκι και χειρουργεί σε ιδιωτική κλινική στην Πατησίων. Διαθέτει προσωπικό site για την προώθηση της θεραπείας που προσφέρει. Με τις υγείες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή