Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Δήμος Αργους-Δήμος Ναυπλίου. Βίοι αντίθετοι.

Αντιγράφω από τον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
"Μέχρι την Παρασκευή θα έχει σταλεί στο Άργος υπογεγραμμένη από τη γενική γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η προγραμματική σύμβαση για την μουσειολογική μελέτη Βυζαντινού-Μεσαιωνικού μουσείου Αργολίδας που θα στεγαστεί στους Στρατώνες του Καποδίστρια στο Άργος.
Ο προϊστάμενος της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δ. Αθανασούλης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άργους εξήρε τις προσπάθειες του δήμου για την στέγαση του Μουσείου, το οποίο δεν θα περιοριστεί μόνο στα Βυζαντινά ευρήματα, όπως αρχικά είχε υποστηριχθεί αλλά θα αποτελέσει το «Μεσαιωνικό Μουσείο» της Αργολίδας.
Αναφερόμενος ο κ. Αθανασούλης στις προσπάθειες του δήμου υπογράμμισε ότι ο δήμος Άργους έχει κρατήσει υποδειγματική στάση στην υπόθεση του Μουσείου. «Είστε ένα βήμα μπροστά από μας και σας είμαστε υπόχρεοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασούλης και συνέχισε αναφερόμενος στην ουσία του έργου: «Μολονότι η υπηρεσία μας στερείται προϋπολογισμού και πόρων καταφέραμε την τελευταία στιγμή να πετύχουμε το Μουσείο και την ανάδειξη του κάστρου της Λάρισας. Έχουμε ετοιμάσει μια μελέτη που θα καταστήσει το κάστρο άμεσα επισκέψιμο».
Μπράβο λοιπόν στους ανθρώπους του Δήμου Άργους Στη δημοτική αρχή και τους ανθρώπους που χειρίζονται εκεί τα ζητήματα πολιτισμού.
Αναρωτιέμαι, τί έχουν κάνει οι άνθρωποι του πολιτισμού στο Δήμο και η δημοτική μας αρχή, για τα μουσεία του Ναυπλίου. Τί έχουν κάνει για τους αρχαιολογικούς μας χώρους και τα κάστρα μας.
Αυτό που έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλίου ήταν να βγάλει ανακοίνωση τελευταία και να στρέφεται κατά της Αρχαιολογίας.
Από την Κοινωφελή Επιχείρηση είχαμε σιωπή για την ένταση στις σχέσεις αρχαιολογίας Δήμου, που μάλλον προήλθε από την τραγική κατάσταση στο Μπούρτζι, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο.
Κάποιος "κακός" έπρεπε με μια παραίτηση να τους ταρακουνήσει λίγο.

1 σχόλιο:

  1. Ασχετο αλλά επικαιρο.
    Εχει πολυ ενδιαφέρον το γεγονός οτι οι περισσότεροι υπαίθριοι πωλητες στην χθεσινή εμποροπανήγυρη στη πόλη μας μου φάνηκε ότι προέρχονται απο κοινωνικές κατηγορίες και χώρες που όχι μόνο τις προυποθέσεις που θέτει ο νομος 3769 άρθρο 16 δεν φαίνεται να έχουν, αλλά φαντάζομαι πολλοι απο αυτούς ούτε άδεια διαμονής στη χώρα δεν θα έχουν.
    Αναρωτιέμαι σε ποία ονόματα και με ποίες διαδικασίες βεβαιώθηκε το αληθές των προυποθέσεων που θέτει ο προαναφερθείς νόμος για τη νόμιμη συμμετοχή τους στην εμποροπανήγυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή