Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ακροναυπλία

Νομίζω ότι είναι φανερό ότι η έγγραφη απάντηση που δόθηκε στον αποχωρήσαντα από την Κοινωφελή Επιχείρηση τέως δημοτικό σύμβουλο της άλλης πρότασης που έχει αναρτηθεί και στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Ναυπλίου έχει γραφεί από δύο διαφορετικά χέρια.
Το πρώτο τμήμα είναι γραμμένο από κάποιον που χειρίζεται τα θέματα πολιτισμού και το δεύτερο πρέπει να έχει γραφεί από τον ίδιο το Δήμαρχο.
Γράφεται λοιπόν το εξής στο δεύτερο τμήμα της απάντησης:
"....Τέλος θα θυμίσω την τελευταία πρόταση της παράταξής του (της άλλης πρότασης) στο Δημοτικό Συμβούλιο για ηλεκτροφωτισμό της Ακροναυπλίας. Του απαντήσαμε κάθετα. Πρώτα θα δώσουμε ασφάλεια στους πεζούς και τα οχήματα και μετά θα δούμε τα στολίδια. Και για εμάς στην παρούσα φάση ,ο φωτισμός των τοιχών της Ακροναυπλίας, την στιγμή που σε πολλές γειτονιές ακόμη δεν υπάρχει δρόμος πεζοδρόμιο και φως, είναι έργο βιτρίνας."
Πολύ θα ήθελα να μάθω εάν ο συντάκτης του πρώτου τμήματος της απάντησης συμφωνεί με αυτά που γράφονται στο δεύτερο τμήμα. Εάν θεωρεί τον φωτισμό και πολύ περισσότερο και την ανάδειξη του Κάστρου της Ακροναυπλίας "στολίδι" και έργο βιτρίνας.
Θα ήθελα επίσης να μάθω εάν θεωρεί ορθό να χρησιμοποιείται ο επίσημος ιστότοπος του Δήμου για την απάντηση της δημοτικής αρχής σε έναν δημοτικό σύμβουλο. Να γράφεται μόνον η απάντηση και όχι η θέση.
Αλλά επανέρχομαι στην Ακροναυπλία και στην επίσημη θέση της δημοτικής αρχής ότι ο φωτισμός του κάστρου της Ακροναυπλίας αποτελεί "στολίδι" . Είναι φανερό ότι θεωρεί ο συντάκτης του δεύτερου τμήματος έργο μεγαλύτερης αξίας και προτεραιότητας να δώσει δημοτικό φωτισμό στο πουθενά και σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών πάνω στο βουνό. Είναι φανερό ότι θεωρεί τα έργα για τα κάστρα σαν μικρής σπουδαιότητας. Σίγουρα θα θεωρεί το σβήσιμο του φωτισμού στο Κορωνήσι του Τολού ως ασήμαντο θέμα, όπως εν τη πράξει έχει αποδείξει ο πολιτικός εν Ασίνι φίλος του.
Άραγε οι άνθρωποι αυτοί που μας κυβερνούν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει η Ακροναυπλία για την ιστορία μας. Και σε τελική ανάλυση ακόμα και αν δεν αντιλαμβάνονται την ιστορική σπουδαιότητα του κάστρου δεν σκέπτονται πόση βοήθεια μπορεί να προσφέρει η ανάδειξη του κάστρου στον τουριστικό τομέα της τοπικής οικονομίας;
Έχει κανείς από τη δημοτική αρχή δει κάποιες μελέτες που έχουν γίνει ακόμα και από φοιτητές για το κάστρο; Ε όχι. Μην περιμένετε πάντα τους πρόθυμους να προσφέρουν ανιδιοτελώς και μετά όλα όσα γίνονται να πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων.
Πραγματικά δεν έχουν αντιληφθεί ότι θα υπήρχε η δυνατότητα να ενταχθούν τα έργα που αφορούν τον πολιτισμό και τα κάστρα μας στο ΕΣΠΑ. Περιμένουν κάποιον να κάνει όλη τη δουλειά και μετά αυτοί να πάρουν τη δόξα.
Αντιγράφω λοιπόν από όσα δήλωσε ο βουλευτής και Υφυπουργός Μανιάτης, για να δείτε πόσο μακρυά νυχτωμένοι είναι οι άνθρωποι.
"Οκτώ εκατομμύρια ευρώ είπε την Κυριακή ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης θα επενδυθούν στην Αργολίδα για αρχαιολογικά έργα....Από τα 8 αυτά εκατομμύρια τα 3 είναι για την Αρχαία Επίδαυρο, 2 για Ακροναυπλία, Αρχαία Τίρυνθα και Μιδέα και για πρώτη φορά δόθηκε ένα μεγάλο ποσό για το Άργος που φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ."
Δεν γνωρίζω πόσο ώριμα είναι τα έργα αυτά. Δεν γνωρίζω εάν τελικά θα δοθούν τα χρήματα για την ανάδειξη της Ακροναυπλίας. Γνωρίζω όμως άριστα τούτο. Οτι ο Δήμος Ναυπλίου και οι υπεύθυνοι του πολιτισμού δεν έχουν κάνει τίποτα για να προωθηθούν τα έργα αυτά του πολιτισμού στην πόλη μας, πράγμα, που όπως φαίνεται, θα μπορούσε να γίνει. Δεν έχουν κάνει τίποτα για την Ακροναυπλία. Αντίθετα αντιμετωπίζουν το έργο αυτό ως "στολίδι".
Αντιγράφω και κάτι ακόμα από τον ιστότοπο της άλλης πρότασης.
"Στο ραντεβού της άλλης πρότασης την Κυριακή 24/1/10 με τους πολίτες για να ξεναγηθούμε για την Ακροναυπλία ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός δημοτών.
Στο χώρο της συνάντησης έγινε μια ενημέρωση για τον σκοπό της εκδήλωσης.
Ο συνδυασμός Ναύπλιο η άλλη πρόταση πιστεύει ότι η ανάδειξη και η προστασία των μνημείων δεν είναι μόνο θέμα των αρχαιολόγων ή των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η συγκεκριμένη εργασία θα μπορούσε να είναι η βάση ώστε να γίνει πλέον μια μελέτη εφαρμογής για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μια πρόταση για τη διαμόρφωση πορείας περιήγησης στην Ακροναυπλία, τη διαμόρφωση προτάσεων για στερεωτικές εργασίες και την λειτουργία στο χώρο των υπόγειων του παλαιού Νοσοκομείου χώρου ενημέρωσης για την εξέλιξη των τειχών και την διαχρονικότητα του μνημείου. Όλοι οι συμμετέχοντες στάθηκαν στα εγκαταλειμμένο ΞΕΝΙΑ με πολλές σκέψεις για το τι μπορεί να γίνει, αλλά και με την σημερινή διαμορφωμένη άθλια κατάσταση. Είναι απαράδεκτο ένα σημαντικό μνημείο όπως είναι η Ακροναυπλία να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Η Ακροναυπλία δεν είναι μόνο τα κάστρα, αλλά στεγάζει τις αναμνήσεις και της σύγχρονης μαύρης ιστορίας του τόπου μας με την λειτουργία στο βράχο της φυλακής πολιτικών κρατουμένων της Ακροναυπλίας.
Άμεση απαίτηση να επαναλειτουργήσει η πύλη του «Σαγρέδου» για να υπάρχει η πρόσβαση στην Ακροναυπλία από της σκάλες μέσα από την πόλη.Πρέπει πολίτες και Τοπική αυτοδιοίκηση να απαιτήσουμε λύση για το ΞΕΝΙΑ.Να οριστικοποιηθεί μια μελέτη για να προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ έργο με θέμα την Ακροναυπλία"
Αυτά λέει η άλλη πρόταση. Αυτά προτείνει. Μπορεί κάποιοι να θεωρούνται οι "κακοί' της παράταξης. Δεν είδα όμως κανέναν από τους υπεύθυνους επί των πολιτιστικών του Δήμου να λέει έστω και μια κουβέντα γι΄αυτά που πρότειναν οι "καλοί".
Και κάτι τελευταίο.
Θεωρώ φανερό ότι το κείμενο της απάντησης στον "κακό", έχει γραφτεί από δύο πρόσωπα διότι στο δεύτερο κομμάτι, υπάρχει αντίρρηση για το φωτισμό των τοιχών της Ακροναυπλίας. Προφανώς ο συντάκτης θεωρεί τα τείχη της Ακροναυπλίας ως τοίχους πολυκατοικιών.

1 σχόλιο:

  1. Από τον 2ο όροφο του δημαρχείου Ναυπλίου.25 Μαρτίου 2010 στις 5:59 μ.μ.

    Κώστα θα σταθώ κυρίως στη φράση από το κείμενο σας.
    ‘’Περιμένουν κάποιον να κάνει όλη τη δουλειά και μετά αυτοί να πάρουν τη δόξα.’’
    Μια ζωή [20 χρόνια όσα είναι και ο συνδυασμός] αυτό γίνετε ο Μπάμπης και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος από την άλλη πρόταση πρότειναν κατά καιρούς διάφορα και για πολλά θέματα, τα υλοποιούσαν τα περνούσαν για δίκες τους ιδέες και το αποτέλεσμα να καρπώνονται με τις ιδέες των άλλων.

    *** Το όνομα το βάζω για να κάνουμε και λίγο humor και να θίξω λίγο τον γελοίο τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να σπιλώσουν και να μαυρίσουν πολιτικές και πρόσωπα είτε μέσω του προσωπικού σου blog είτε με τα ιδιωτικά τους κανάλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή