Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Δήμος Ναυπλίου και Αρχαιολογία

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για το μυθολογικό πάρκο στο Δήμο Λέρνας.
Άκουσα σε τοπικό κανάλι έναν ενθουσιασμένο Δήμαρχο Λέρνας να εξαίρει την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Λέρνας με την Αρχαιολογία, με την Προϊσταμένη κ. Μπανάκα, τον μηχανικό κ. Αντωνιάδη και την αρχαιολόγο κ. Σαρρή. Μίλησε για άριστη συνεργασία του Δήμου Λέρνας με την Δ ΕΠΚΑ, που οδήγησε τη μελέτη για το μυθολογικό πάρκο σε έγκριση και την εκτέλεση του έργου προ των πυλών.
Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Ναυπλίου έβγαλε δημόσια ανακοίνωση και έκανε ευθεία επίθεση στην Αρχαιολογία, προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για την τραγική κατάσταση στο Μπούρτζι.
Ποιός τελικά έχει δίκιο; Ο Δήμαρχος Λέρνας, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Αρχαιολογία ή ο Δήμαρχος Ναυπλίου που απηύθυνε κατηγορίες; Η μήπως θέλει να πεί ο Δήμαρχος Ναυπλίου ότι κάνει διακρίσεις η Αρχαιολογία και ευνοεί τον μικρό Δήμο Λέρνας σε σχέση με τον σημαντικό Δήμο της πρώτης πρωτεύουσας της χώρας με τους τόσους σποθδαίους αρχαιολογικούς χώρους;
Θεωρώ ότι σήμερα πρέπει όλη η πλειοψηφία στο Δήμο Ναυπλίου να αισθάνεται ντροπή, που δεν έχει προχωρήσει κανένα σημαντικό έργο για χώρους πολιτισμού στο Ναύπλιο, σε αντίθεση με όσα έχει κάνει ο Δήμος Αρργους και ο μικρός Δήμος Λέρνας. Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον πολιτισμό έχει ήδη ξεκινήσει. Τα ποσά που έχουν δεσμευθεί για την Πελοπόννησο δεν είναι ευκαταφρόνητα. Δυστυχώς δεν έχουν κάνει τίποτε, δεν έχουν καμία έτοιμη μελέτη, δεν συνεργάζονται με την Αρχαιολογία, αντιθέτως την κατηγορούν.
Μια ακόμα ευκαιρία για το Ναύπλιο θα πάει χαμένη.
Το Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Ενετικό κτήριο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, το χαμάμ, οι Τούρκικες κρήνες, το Τελωνείο θα αφεθούν για κάποια ακόμα χρόνια στην τύχη τους.
Επιτέλους καταλαβετέ το και κυνηγήστε τους. Σας κάνει και μας κάνει κακό η παραμονή τους στην εξουσία στην οποία θέλουν να γαντζωθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου