Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Δεύτερη ανάγνωση της απάντησης του κ. Υπουργού για τα Ξενία

Ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τσούκαλης για τα Ξενία στις 31-3-2009. Δεν πήρε απάντηση από τον τότε Υπουργό Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Υπέβαλε εκ νέου την ίδια ερώτηση στις 24-8-2009. Δεν έλαβε απάντηση.
Την υπέβαλε για τρίτη φορά στη νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έλαβε απάντηση, που λίγο πολύ μας είπε ότι όλα είναι μέλι-γάλα.
Είναι δυνατόν να έχουν γίνει τα πάντα σωστά και ωραία και να μην απαντάει ο Υπουργός της προηγούμενης Κυβέρνησης;
Δεν μπορεί, σκέπτομαι, κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Εμβαθύνω λοιπόν την ερώτηση και την έξυπνη απάντηση του κ. Υπουργού και παρατηρώ τα εξής:
Ρωτάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
"Έχουν καταβληθεί από τη μισθώτρια εταιρία όλα τα οφειλόμενα μισθώματα από το 2000 μέχρι σήμερα;". Απάντησε ο Υπουργός:"Σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε υπόψη μας ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΤΑ ΑΕ, η μισθώτρια εταιρία «ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» έχει καταβάλει στην ΕΤΑ ως μισθώματα τα ποσό των 7.4374.000 ευρώ και η καταβολή των μισθωμάτων συνεχίζεται κανονικά." Απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή ο Υπουργός ή μήπως υπεξέφυγε πονηρά; Γιατί δεν απαντάει ευθέως στην ερώτηση εαν η μισθώτρια οφείλει κάποιο ποσό για μισθώματα; Εύκολο είναι, να μας πει ο κ. Υπουργός, εάν οφείλει ή όχι. Και πρέπει να πει και το άλλο. Εάν οφείλει η μισθώτρια, τότε γιατί δεν έχει προβεί η ΕΤΑ σε κάποια ενέργεια;
Μας λέει και το άλλο ο Υπουργός. Ότι η μισθώτρια εταιρεία έχει επενδύσει συνολικά περίπου 35 εκατομμύρια Ευρώ. Πώς το γνωρίζει αυτό; Είναι βέβαιο το ποσό αυτό ή είναι η επένδυση που ισχυρίζεται η μισθώτρια εταιρεία ότι έχει κάνει. Μήπως έχει ενταχθεί και σε αναπτυξιακό νόμο και έχει πάρει και κάποια επιχορήγηση με βάση το ποσό αυτό;
Μήπως μπορεί να δει ο κ. Υπουργός και να πει για την ανάλυση της επένδυσης των 35 εκατομμυρίων; Και ακόμα κάτι πολύ σοβαρό. Γιατί ο κ. Υπουργός καλύπτει την μισθώτρια εταιρεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παλιό Ξενία; Ποιός πταίει για το αίσχος του Ναυπλίου που βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο; Δεν γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι η μισθώτρια εταιρεία είχε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων; Δεν γνωρίζει ότι οι εργασίες τις οποίες έπρεπε να κάνει η μισθώτρια ήσαν πολύ συγκεκριμένες (χρωματισμοί, υδραυλικά, αλλαγή επίπλων κλπ), που δεν έχουν καμία σχέση με όσα απαντάει ο Υπουργός.
Τελειώνω με τα εξής αδιαμφισβήτητα για να διαπιστώσετε ότι τα πράγματα ίσως και να είναι σοβαρά και όχι απλά, όπως απαντάει ο Υπουργός.
Το ετήσιο μίσθωμα που έχει συμφωνηθεί είναι 450.000.000 (τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια) δραχμές, που κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζεται ισόποσα με τον πληθωρισμό. Ήδη έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια και το συνολικό ποσό, που έπρεπε να είχε καταβληθεί για τα χρόνια από το 2000 μέχρι σήμερα είναι πέντε δισεκατομμύρια πεντακόσια εκατομμύρια δραχμές ή ευρώ δέκα έξη εκατομμύρια εκατόν σαράντα χιλιάδες.
Τα γράφω αριθμητικά. Έπρεπε να έχει δώσει 16.140.000 Ευρώ. Έδωσε, όπως μας λέει ο Υπουργός "7.4374.000 ευρώ και η καταβολή των μισθωμάτων συνεχίζεται κανονικά". Δεν έχω καταλάβει και πολύ. Τί ποσό είναι αυτό. Οι τελείες στο νούμερο δεν βγαίνουν. Εάν έχει δώσει η μισθώτρια εβδομήντα τέσσερα εκατομμύρια, έχει πληρώσει καμιά εξηνταριά εκατομμύρια παραπάνω, όπερ αδύνατον. Εάν όμως έχει καταβάλει επτά εκατομμύρια και κάτι "ψιλά", τότε η διαφορά μεταξύ του συμφωνηθέντος μισθώματος και του καταβληθέντος είναι περίπου εννέα εκατομμύρια Ευρώ.
Κάτι μου λέει ότι δεν μας τα λέει καθαρά ο κ. Υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ

2 σχόλια: