Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τερατώδεις προθέσεις

Το είχα διαβάσει αλλά δεν το είχα πιστέψει.
Και όμως είναι αλήθεια.
Το "κτήνος ο Καλλικράτης" το προβλέπει.
Στους νέους δήμους, εκλογικές περιφέρειες είναι οι πρώην Δήμοι και Κοινότητες που συνενώνονται καθώς και τα δημοτικά διαμερίσματα στους δήμους που διαθέτουν, οι δε έδρες κατανέμονται σε αναλογία με τον πληθυσμό της κάθε επιμέρους εκλογικής περιφέρειας. Οι υποψηφιότητες των δημοτικών συμβούλων αντιστοιχούν σε πρώην Δήμο/ Κοινότητα ή σε δημοτικό διαμέρισμα μεγάλου δήμου, ενώ οι τοπικοί εκλογείς σταυροδοτούν τους αντίστοιχους τοπικούς υποψήφιους.
Με άλλα λόγια και για όποιον δεν κατάλαβε. Οι Κοφινιώτες θα ψηφίζουν μόνον τους Κοφινιώτες για να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπλίου, οι Χαϊδαριώτες μόνον τους υποψήφιους που προέρχονται από το Δήμο Ασίνης και οι Μιδεάτες τους Μιδεάτες.
Έτσι θα δημιουργηθεί ένα δημοτικό συμβούλιο που θα ορίζει τα του διερυμένου Δήμου, χωρίς οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν την νομιμοποίηση όλων των εκλογέων, παρά μόνον του μικρού τόπου τους.
Αντιλαμβάνεσθε τί έχει να γίνει;
Θα έρχεται ο Αναπλιώτης δημοτικός σύμβουλος που εκπροσωπεί τον Αναπλιώτη ψηφοφόρο και δίνει λογαριασμό μόνον σ΄αυτόν να ψηφίζει στο δημοτικό συμβούλιο και να ρυθμίζει το τί θα γίνει στην Αμυγδαλίτσα, που ουδόλως τον ενδιαφέρει και δεν έχει καμία επαφή και σχέση με το δημότη της εκεί περιοχής.
Αντιλαμβάνεσθε τί έχει να γίνει.
Αντιλαμβάνεσθε τί είδους κατακερματισμός και τί περίεργες συμφωνίες και συμμαχίες έχουν να γίνουν, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι εκπρόσωποι ενός μόνον τμήματος του όλου Δήμου. Μήπως θα έχουμε αναβίωση της αντίθεσης αστικού κέντρου με τον αγροτικό χώρο; Δεν θα έχουμε καυγάδες για το ποιά περιοχή θα έχει την προτεραιότητα στις επιχορηγήσεις; Δεν θα έχουμε δούναι και λαβείν μεταξύ των συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με περίεργες και παράταιρες συμμαχίες;
Ολα αυτά αποτελούν τερατώδεις σκέψεις και "παιδιάστικες προτάσεις" εκ μέρους του τέως Δήμαρχου Πάρου.
Όχι μόνον επιχειρεί να συνενώσει ανομοιογενή κοινωνικά στρώματα σε έναν μεγάλο γραφειοκρατικό Δήμο, αλλά ταυτόχρονα κατακερματίζει και φέρνει σε αντίθεση τους δημοτικούς συμβούλους, αφού καταργεί την καθολική ψηφοφορία και αντιπροσώπευση όλων των δημοτών εκ μέρους των αιρετών.
Εμένα το σχέδιο αυτό μου φαίνεται όλως αντιδημοκρατικό και παντελώς απορριπτέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου