Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Οχι στον Καποδίστρια 2

Ο Καποδίστριας 1 είχε κάποια θετικά και πολλά αρνητικά.
Στο Δήμο Ναυπλίου έχουν ουσιαστικά αδρανοποιηθεί οι τοπικές κοινωνίες στα δημοτικά μας διαμερίσματα. Στα Λευκάκια το τοπικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει. Ποτέ δεν έφεραν τα τοπικά συμβούλια κάποιο συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πέρα από μικροεξυπηρετήσεις.
Ο κάτοικος της παλιά πόλης ούτε γνωρίζει, ούτε ενδιαφέρεται να μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ενός ορεινού χωριού που θα ανήκει αύριο στο Δήμο μας.
Αντίστοιχα ο κάτοικος του χωριού ουδόλως ενδιαφέρεται για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάτοικος της παλιά πόλης και τη βλέπει μόνον σαν ένα χώρο διασκέδασης του Σαββατόβραδου.
Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα αρνητικά του Πρώτου καποδίστρια, πάμε να δημιουργήσουμε και άλλα.
Οι αυτοδιοικητικοί, που γουστάρουν να προσφέρουν στον τόπο τους θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες από τους πιστούς κομματικούς φίλους.
Είτε θα πρέπει να προσκολληθείς στο άρμα του παράγοντα για να συμμετάσχεις στα τοπικά δρώμενα είτε θα τα παρακολουθείς από το σπίτι σου.
Υπάρχει οπωσδήποτε το θέμα της συνεργασίας για κάποια σοβαρά θέματα, όπως νερό, σκουπίδια,τεχνικό δυναμικό, κοινωνική πολιτική και άλλα, όμως δεν νομίζω ότι η λύση είναι ο Καποδίστριας 2, με αύξηση της εξουσίας των κομμάτων, των κυβερνήσεων, των Αθηναίων. Λύσεις για την κοινή δράση για την επίλυση των προβλημάτων μπορούν να βρεθούν όχι όμως με περίεργες συνενώσεις ανομοιογενών κοινωνιών με δημιουργία ενός γραφειοκρατικού δήθεν αυτοδιοικητικού τέρατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου