Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Για τον Υφυπουργό Μανιάτη 6 και το Βουλευτή Αργολίδας Μανιάτη

Για τον Υφυπουργό Μανιάτη έχω να πω το εξής προς το παρόν τελευταίο.
Ανέλαβε, και μπράβο του, ένα σημαντικό πόστο στην Κυβέρνηση. Ένα Υφυπουργείο που καίει. Ίσως να αναλαμβάνει το δυσκολότερο τομέα ευθύνης.
Την ενέργεια.
Θάταν εύκολα τα πράγματα εάν το Υφυπουργείο ασχολιόταν μόνο με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Δεν είναι έτσι όμως. Έχουμε το τεράστιο θέμα με τους λιγνιτικούς σταθμούς. Με τις μεγάλες επενδύσεις που κάνει ή μάλλον δεν κάνει η ΔΕΗ. Τις επενδύσεις στην ενέργεια που σχεδιάζουν και εκτελούν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί. το πρόβλημα με τις εισαγωγές ηλεκτρικού με την οικονομική αιμορραγία της οικονομίας μας. Και βέβαια το τεράστιο θέμα που έχει να κάνει με το πώς θα μειώσουμε σαν κοινωνία την υπερκατανάλωση ενέργειας.
Δύσκολα πράγματα. Δύσκολο να βγει κάποιος επιτυχημένος από ένα τέτοιο καυτό Υφυπουργείο. Και αλώβητος. Πρέπει όμως ο εξ Αργολίδας Υφυπουργός να τολμήσει.
Τί θα του πρότεινα. (πολίτης είμαι, έχω δικαίωμα να προτείνω)
Εάν ακολουθούσα αυτά που λέει το κόμμα που ψήφισα θάταν εύκολο να κάνω μια επανάληψη των θέσεών τους.
Όμως το θέμα της ενέργειας είναι δύσκολο. Και όσο έχουμε μέσα στο κεφάλι μας τη νοοτροπία της υπερκατανάλωσης είναι δυσχερή τα πράγματα.
Λέω λοιπόν τα εξής.
Θα πρέπει να μπει ένα χρονοδιάγραμμα που θα λέει ότι μετά από μια πρόσκαιρη άνοδο παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη, με την αναπόφευκτη είσοδο στο σύστημα νέων λιγνιτικών μονάδων, θα ξεκινήσει η ποσοστιαία μείωση της βρώμικης ενέργειας υπέρ των ανανεώσιμων. Και το χρονοδιάγραμμα αυτό να έχει σαφείς στόχους με απώτερο στόχο το μηδέν από λιγνίτη σε κάποιες δυο-τρεις δεκαετίες.
Θα πρέπει άμεσα να μειωθεί η γραφειοκρατία που έχει να κάνει με τις επενδύσεις για αιολική και ηλιακή ενέργεια. Πρέπει να χωροθετηθούν οι ευρύτεροι χώροι που θα γίνουν οι επενδύσεις, ώστε να μην δύναται για παράδειγμα ο κάθε αρχαιολόγος να απαγορεύει μια καθαρή επένδυση επειδή η ανεμογεννήτρια είναι σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από έναν αρχαιολογικό χώρο.
Θα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρισμού. Γι΄αυτό δεν έχω καμία ιδέα πώς μπορεί να γίνει (ας σκεφτεί και τίποτα ο Υφυπουργός)
Και το πιο σπουδαίο και πιο αιρετικό που του προτείνω. Να ανοίξει επίσημα το θέμα πυρηνική ενέργεια στη χώρα. Είναι αδιανόητο να αγοράζουμε ρεύμα που παράγεται στο επικίνδυνο Κοζλοντούι πούναι μερικά χιλιόμετρα μακρυά από τα σύνορα και να μην συζητάμε καν την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου που θα κατασκευασθεί με τις σύγχρονες μεθόδους ασφαλούς λειτουργίας. (περιμένω το θέμα πυρηνική ενέργεια να συγκεντρώσει ρεκορ σχολίων στο ιστολόγιό μου)
Για το Βουλευτή Αργολίδας Μανιάτη έχω να πω το εξής
Θεωρώ συντηρητικότατο, διορθώνω: αντιδραστικό, Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, εκ γειτονικού νομού ορμώμενος να συζητά, ενθαρρύνει, υποστηρίζει Πασοκικό τοπικό "παράγοντα" να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Ναυπλίου. Είναι αντιδραστικό, διότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες συζητήσεις μεταξύ του άσχετου με την πόλη Υπουργού και του "παράγοντα", που μέχρι σήμερα δεν έχει πει και κάνει τίποτα για το Ναύπλιο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Είναι αντιδραστικό να μην ρωτώνται για τις μυστικές συζητήσεις τα τοπικά κομματικά στελέχη. Να μην γνωρίζει τίποτα ο Βουλευτής που σάρωσε στις ψήφους. Να μην έχουν ρωτηθεί και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές. Τί κάνει ο Βουλευτής Αργολίδας; Προοδευτικό είναι οι Πασόκοι να αρχίσουν να ασχολούνται με τα τοπικά. Προοδευτικές ήσαν οι δυο-τρεις ανακοινώσεις για τα τοπικά που έβγαλαν πέρσυ. Προοδευτικό θάναι να δημιουργήσουν μια παράταξη ή έστω ομάδα στελεχών που θα ασχοληθούν με τα δημοτικά πράγματα. Προοδευτικό θάναι από μια τέτοια ομάδα να βγουν οι αποφάσεις για το ποιος θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές ή τί συμμαχίες θα κάνουν. Τί λέτε κύριε Βουλευτά για όλα αυτά;
ΥΓ Ας μην μου πει το ΠΑΣΟΚ δια του γραφείου τύπου του ότι δεν έχουν γίνει τέτοιες επαφές, διότι θα πω πρόσωπα, πράγματα και ώρα και ημέρα.

1 σχόλιο:

  1. To revma ths prwtovoulias mou thymizei to revma tou PASOK stis teleftaies ekloges. Les o Tsournismos na dexthei to prwto plhgma? Eksaireth kopella h ka Melidh. As entaxthei sthn poreia ths prwtovoulias. Eksallou einai monadikh efkairia na symmetasxei se ena evry pshfodeltio me neous anthrwpous apo oti fainetai. H neolaia einai ekei. Egw ontas neodhmokraths skeftomai sovara th synergasia h kai entaksh mou se mia tetoia prwtovoulia. O kos Gkiolas gios enos aeimnhstou eksairetou efpatridh kai voulefth tou nomou. O agaphtos pou mas filoksenei gonos enos gentleman kai agaphmenou politikou me vathies sto xrono rizes. Ola ta paidia ena ena dialexta. Episthmones, kaloi anthrwpoi kai me oreksh gia prosfora st' Anapli kai oxi sthn tseph tous. Mhpws tha eprepe kapote oloi na apogalaktistoume apo afth thn komatikopoihsh pou viwsame ta teleftaia xronia. Siga... As xasei h Nea Dhmokratia ena Dhmo kai na kerdisei epitelous o idios o Dhmos!!! Afto to kommatiko ofelos to exoume plhrwsei akriva oloi kai oles me epiptwsh thn plhrh ypovathmish ths polhs mas. Kai epitelous as mh mas patronaroun oi vouleftes kai vouleftines sthn epilogh mas... Ade na anptyxthoume ki emeis epitelous "prasina" , viwsima syneisferontas sth diagenneakh allhlegyh kai sthn paradosh mias polhs gia thn opoia tha exoun na lene sto mellon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή