Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ψιλό γαζί

Μάλλον μας δουλεύουν κανονικότατα
Τα δυο μεγάλα κόμματα και κάποιοι από τους πολιτευτές τους τσακώνονται μεταξύ τους και βγάζουν ανακοινώσεις για τον αναβαλλόμενο Ανάβαλο.
Φτάσαμε 10 μέρες πριν από τις εκλογές για να βγει η τρομερή ανακοίνωση ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε τα επικαιροποιημένα Τεύχη Δημοπράτησης της οριστικής μελέτης των έργων του Αναβάλου!!!
Τρομερή ανακοίνωση
Να βγούμε με σημαίες στους δρόμους για την τρομερή επιτυχία.
Να ευχαριστήσουμε και να προσκυνήσουμε τους σωτήρες της Αργολίδας.
Να ευχαριστήσουμε το Νομάρχη, τον Ανδριανό, τον Κρανιά που έβγαλαν ανακοινώσεις για το έργο αυτό.
Προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν ανερυθρίαστα ότι το έργο ξεκινάει.
Αντί να απολογούνται ότι ούτε μελέτη δεν έχουν παρά την κυβερνητική τους θητεία επί 6 και μισό χρόνια, έρχονται να μας πουν ότι εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα Τεύχη Δημοπράτησης της οριστικής μελέτης των έργων του Αναβάλου!!!
Δηλαδή; Με απλά λόγια εγκρίθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος για να γίνει η μελέτη!!! Όχι ότι ξεκινάει το έργο, όχι ότι έγινε η μελέτη, αλλά εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για να γίνει η μελέτη για τον Ανάβαλο. Και γι΄αυτό πρέπει να αισθάνονται ευγνώμονες οι κάτοικοι και οι αγρότες της Αργολίδας.
Μαυρίστε τους, που δεν μας λένε με απλά λόγια το τί γίνεται. Μαυρίστε τους διότι θέλουν να μας κοροϊδέψουν ότι ξεκινάει το έργο, ενώ το μόνο που έγινε είναι τα προκαταρκτικά για να ξεκινήσει η μελέτη. Άκου εκεί επικαιροποιημένα Τεύχη Δημοπράτησης της οριστικής μελέτης των έργων του Αναβάλου, άκου ωραία λόγια για να μην καταλάβει ο πολίτης.
Και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ;
Τί θέλουν να μας πουν αυτοί, που μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης εγκατέλειψαν τις πηγές του Αναβάλου σε οικτρή κατάσταση και δεν άφησαν πίσω τους έστω τις μελέτες για να ξεκινήσουν κάποτε τα έργα.
Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ;
Μα είναι δυνατόν να αφήνουν την κοροϊδία ασχολίαστη;
Μα δεν σέβονται τους εαυτούς τους τους και τους αγώνες που έδωσαν για το υδατικό πρόβλημα της Αργολίδας;
Δεν ήταν οι πρωτάρηδες μαζί με άλλους ευαίσθητους πολίτες των αγώνων για να κινηθεί το θέμα του Ανάβαλου, αλλά και όλου του υδατικού προβλήματος του Νομού; Μα τόσο μπάχαλο είναι οι άνθρωποι που εκεί που πράγματι ήταν πρωτοπόροι δεν μπορούν να το εκμεταλλευθούν, να το πουν και να κατηγορήσουν τους απόντες;
Δεν αναφέρομαι στο ΚΚΕ, διότι περί άλλα τυρβάζουν.
Δεν αναφέρομαι στους Οικολόγους Πράσινους, διότι είναι εμφανέστατη η οργανωτική τους αδυναμία στην περιοχή. Σας φίλος τους όμως, έχω να καταθέσω την πράσινη διάσταση στο πρόβλημα. Ο Ανάβαλος πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο μέρος της επίλυσης του προβλήματος νερού όμως όχι τη μόνη. Δεν σημαίνει ότι εφόσον κάποτε στο απώτερο μέλλον γίνει το έργο, θα έχουμε και οριστική και μόνιμη λύση. Συνοπτικά θα πω: Απαιτούνται μικρά φράγματα, εμπλουτισμός υδροφόρου ορίζοντα, εξοικονόμηση κατανάλωσης, προστασία όλων των πηγών από μόλυνση, κοινή διαχείριση του πόσιμου νερού και του νερού για άρδευση, έργα για στάγδην άρδευση, αποφυγή διπλών και τριπλών κινήσεων με κατασπατάληση ενέργειας, μεγάλες δεξαμενές σε υψώματα, ώστε το νερό να φθάνει με φυσική ροή, σωστή ενημέρωση για την ποιότητα του νερού. Και άλλα πολλά.
Αυτά θα ήθελα να ακούσω. Δεν ήθελα να ακούσω για επικαιροποιημένα Τεύχη Δημοπράτησης της οριστικής μελέτης των έργων. του Αναβάλου.
Όμως τελικά δεν πάμε καλά.
Να πρέπει δηλαδή να πούμε μπράβο στους πολιτευτές μας διότι με ενέργειές τους εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα Τεύχη Δημοπράτησης της οριστικής μελέτης των έργων του Αναβάλου. Μάλλον ως απολογία μου ακούγεται και όχι ως ευκαιρία για ρωμαϊκό θρίαμβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου