Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Και όμως...τέρμα και η ΔΕΤΑΝ

Θεωρώ ότι το μέλλον της πόλης του Ναυπλίου, πρέπει να στηριχθεί σε δυο μεγάλους πυλώνες.
Τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
Γύρω από αυτούς μπορούν να αναπτυχθούν με μεγάλη επιτυχία και πολλοί άλλοι συμπληρωματικοί τομείς.
Πανεπιστήμιο καλών τεχνών, γραφιστικές τέχνες, αίθουσες τέχνης, παλαιοπωλεία, μικρές οικοτεχνίες, μικρές επιχειρήσεις πώλησης ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και ο κατάλογος καλά κρατεί.
Έχει κανείς αντίρρηση σ΄αυτά;
Φαντάζεσθε ότι θα υπάρχει κάποιος που δεν αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή του τουρισμού στην απασχόληση και στην εν γένει οικονομική ζωή του τόπου μας;
Κάκιστα έχει επικρατήσει στην πόλη μας μια άποψη, ειδικά σε επιχειρηματίες του τουρισμού, ότι οι κυρίαρχες μέχρι σήμερα παρατάξεις έχουν φιλοτουριστικές πολιτικές, ενώ η προοδευτική παράταξη το αντίθετο.
Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Όταν κάποιος μιλάει για σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά, στην παραμονή των κατοίκων στο ιστορικό κέντρο, ουσιαστικά προωθεί και το τουριστικό προϊόν της πόλης μας. Οι αντίθετες πολιτικές αναπόφευκτα θα φέρουν και την υποβάθμιση του τουριστικού μας προσώπου.
Την προηγούμενη βδομάδα όμως οι μάσκες έπεσαν οριστικά.
Η δημοτική αρχή αποφάσισε παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης να διαλύσει τον δημοτικό τουριστικό φορέα. Η ΔΕΤΑΝ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε σε εκκαθάριση. Θα δημιουργήσουν μας είπαν μια απλή επιτροπή να ασχολείται με θέματα τουρισμού.
Είναι αλήθεια ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής η ΔΕΤΑΝ λίγα είχε κάνει για την ανάπτυξη του τουρισμού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν οι δυνατότητες.
Αυτά που μπορεί να κάνει μια δημοτική επιχείρηση τουρισμού είναι πολλά και σπουδαία. Οσοι ζουν από τον τουρισμό πρέπει επιτέλους να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτούς που υποβαθμίζουν το Ναύπλιο και καταργούν τη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού. Πρέπει να δουν την αλήθεια που δεν είναι καμία άλλη, από το ότι κάποιοι έχουν και τις προτάσεις και τις δυνατότητες. Πρέπει επιτέλους να σταθούν πλάι στην παράταξη που θα ξαναδημιουργήσει επιχείρηση τουρισμού στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου