Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Τράπεζα ALPHA

Ακούστε τί θυμήθηκα.
Ήταν Απρίλιος του έτους 1999. Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας ήταν τότε (με τη μέθοδο της εναλλαγής) ο φίλος μου ο Κώστας. Δήμαρχος ο Γιώργος.
Τότε λοιπόν ο Κώστας ως εκπρόσωπός μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε κάνει μια σπουδαία πρόταση, που εάν είχε γίνει τότε αποδεκτή, σήμερα τα οικονομικά του Δήμου μας θα βρίσκονταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Τότε λοιπόν, το μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA Τράπεζας διαρείτο σε 44 εκατομμύρια μετοχές. Και ο Δήμος μας είχε ένα σοβαρό ποσοστό. Πολλά θυμάμαι όμως όχι και τον συγκεκριμένο αριθμό μετοχών.
Τότε λοιπόν, υποχρεωτικά ο Δήμος μας συμμετείχε στην αύξηση που τότε είχε αποφασισθεί (1 νέα μετοχή στις 4 παλιές με 12.000 δρχ. η κάθε μία - τί θυμάμαι ο άτιμος, καταβάλλοντας το μέρισμα που δικαιούτο. Όμως το μέρισμα αυτό επαρκούσε για την αγορά ενός μικρού μόνον αριθμού μετοχών (δεν θυμάμαι πόσων). Πρότεινε λοιπόν ο τότε δημοτικός μας σύμβουλος να πάρει ο Δήμος μας όλες τις μετοχές που είχε δικαίωμα.
Η πρότασή του απορρίφθηκε. Και θεωρήθηκε και υπερβολική.
Έτσι σήμερα το ποσοστό του Δήμου μας στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA έχει μειωθεί.
Το ποσό που θα είχε εισπράξει το Ναύπλιο την προηγούμενη δεκαετία θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Το ποσό που θα εισπράξει το Ναύπλιο τις επόμενες δεκαετίες θα είναι πολύ μικρότερο.
Τώρα γιατί σας λέω τις θύμησές μου αυτές;
Διότι όπως ακούγεται θα έχουμε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA.
Και αυτή τη φορά δεν πρέπει να χάσουμε και πάλι την ευκαιρία.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νέα μείωση του ποσοστού της πόλης μας στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.
Δεν πρέπει να δούμε το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος του Δημάρχου. Δεν πρέπει να προτιμήσουμε το μικροέργα της επόμενης χρονιάς που θα αποδώσουν ψήφους, σε βάρος των ωφελειών που θα έχουν οι επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου