Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Sea, sun and sex

Συνεχίζεται σχεδόν κανονικά το πρόγραμμα της ψηφιακής ξενάγησης μας λέει ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ σε απάντησή του στην εφημερίδα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, παρά τη απόσυρση των περιπτέρων που μοίραζαν τα μηχανήματα για τη ξενάγηση στους επισκέπτες του Ναυπλίου. Δεν βλέπει σοβαρά προβλήματα αφού τα μηχανήματα συνεχίζουν να δίδονται από τα γραφεία της ΔΕΠΑΝ και της ΔΕΤΑΝ και συνεχίζει τη λειτουργία του ο ιστότοπος της ψηφιακής ξενάγησης.
Πραγματικά θάθελα να μάθω πόσοι επισκέπτες του Ναυπλίου προμηθεύθηκαν τα μηχανήματα της ψηφιακής ξενάγησης από την ημέρα απόσυρσης των περιπτέρων, για να δούμε εάν λειτουργεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου το πρόγραμμα για το οποίο δαπανήθηκε εξαψήφιος αριθμός Ευρώ.
Οσο για τον ιστότοπο της ψηφιακής ξενάγησης καλύτερα θάταν να σιωπά η δημοτική αρχή λόγω του ότι ο επίσημος ιστότοπος του Δήμου αναφέρει ιστορικές μπαρούφες. Μέχρι να διορθωθούν ουδείς από τη δημοτική αρχή μπορεί να επαίρεται για ο,τιδήποτε έχει σχέση με το διαδίκτυο, όσο καλό και αν είναι αυτό.
Ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ κάνει, πιστεύω, πολύ καλές προσπάθειες για να πάει μπροστά η πόλη μας, ο πολιτισμός μας και να αναδειχθεί η ιστορία μας. Ομως η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη και απαιτείται συλλογικός μόχθος. Και δεν βρίσκει σ΄αυτό καμία συμπαράσταση. Δεν βοηθήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες για να είναι νόμιμα τα περίπτερα. Δεν βοηθήθηκε από τους ιστορικούς μπουρδολόγους του ιστότοπου του Δήμου. Δεν έχει βοηθηθεί από τους παράγοντες που έχουν αναλάβει την τουριστική προβολή του Δήμου. Ο,τι λοιπόν και να πεί, θεωρώ, ότι δύσκολα μπορεί να δικαιολογήσει τις συλλογικές ευθύνες της δημοτικής αρχής.
Και το καταπληκτικό είναι ότι έφυγαν μεν τα περίπτερα της ψηφιακής ξενάγησης αλλά στη θέση του ενός στην Πλατεία Φιλελλήνων τοποθετήθηκε ένα φρικτό τουριστικό περίπτερο. Ερώτημα: Το συγκεκριμένο έχει λάβει την άδεια που απαιτείται ή τοποθετήθηκε και αυτό αυθαίρετα;
Εφυγε το περίπτερο της ψηφιακής ξενάγησης, που δημιούργησε σε πολλούς αντιδράσεις ως προς την καλαισθησία του και αντικαταστάθηκε από ένα πραγματικά καρακιτς περίπτερο. Αντικαταστάθηκε το περίπτερο της ψηφιακής ξενάγησης που είχε τον αισθητικό χαρακτήρα του και μέσω αυτού προωθείτο με το καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν της πόλης μας που έχει να κάνει με την πλούσια ιστορία μας και αντ΄αυτού τοποθετήθηκε ένα περίπτερο που μας προβάλλει μια γκόμενα με πετρούλες στην πλάτη, ωραία στοιχισμένες. Πάει η ιστορία μας, πάει η ποιότητα που θέλουμε να δώσουμε στον τουρισμό μας και μας καταφθάνει η διαφήμιση του αντιηλιακού. Εμπρός λοιπόν να προωθήσουμε αυτό που πάντα ξέραμε τα τρία αγγλικά s (sea, sun and sex). Αυτοί φαίνεται είμαστε αφού δεν βλέπω αντίδραση από ΔΕΠΑΝ και ΔΕΤΑΝ


6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ ότι ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ κάνει αξιόλογες προσπάθειες για τον πολιτισμό στην πόλη μας.

    Γνωρίζω όμως επίσης και πολλές αξιόλογες-καινοτόμες προτάσεις που έχουν γίνει προς τη ΔΕΠΑΝ από νέους ανθρώπους, οι οποίες θα έδιναν μια δυναμική διαφορετική στη διαδικασία του πολιτισμού.
    Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μπλέκονται συνέχεια τα ίδια πρόσωπα στον πολιτισμό και να αποφασίζουν αυτά για το τι θα γίνει. Με τι κριτήρια αποφασίζουν; Ας μας δείξουν τα πτυχία τους και τα σχετικά βιογραφικά τους με τα θέματα που διαχειρίζονται.
    Δεν αρκεί μόνο να είσαι ίδρυμα ή σύλλογος και άντε κάνε πολιτισμό. Και πάρε και 1000 , 2000, 7000 ευρώ και προχώρα.
    Υπάρχουν πολλοί νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά σε θέματα πολιτισμού, εφαρμοσμένων τεχνών κ.λ.π. οι οποίοι μένουν στο περιθώριο επειδή η εκάστοτε κλίκα θέλει αυτή και μόνο αυτή να κινεί τα νήματα.
    Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν. Δεν μπορεί τον πολιτισμό στο 2009 να τον διαχειρίζονται συγκεκριμένοι άνθρωποι 50, 60 και 70 ετών. Να υπάρχουν και αυτοί αλλά να δημιουργούν οι 20άρηδες και οι 30άρηδες.

    Και ας ρωτήσουν κάποτε και τους δημότες τί θέλουν να βλέπουν και να ακούνε.

    Τί θα πει 1ο wagon festival και 2ο wagon festival. To 3o που είναι; Μας τελείωσαν τα βαγόνια;

    Και πως κάτι "φυτεύεται" από έναν και μόνο άνθρωπο ως θεσμός για να προβληθούν οι δικοί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Opa... epeidh to parakolouthw syxna to blog... esy neare twra mas ksefytrwses. Orea ta egrapses kai symfwnw mazi sou... Ti les tha vrethoume na ta poume mhpws kai ksekoubistoun "oi geroi" tou kleistou club??? Na prosthesw kai oi apogonoi, gonoi kai klwnoi... gia opoion katalavainei... Esy neare de tha katalavaineis mallon giati exoun frontisei na mhn katalaveis ti eipa prin. Ennoia sou ki egw nearos eimai pou se apokalesa etsi kai aftos pou mas filoksenei edw kai osoi efygan nwris... Vlepw na pneei anemos allaghs... Idwmen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπριζιτ η αντισυνταγματικιά21 Ιουλίου 2009 στις 2:12 μ.μ.

    Λοιπόν εγώ επειδή... αντισυνταγματικιά,κ΄έκφυλη(ναι!μάθετέτο)ερωτώ το blooger:καλέ τι δε σ'αρέσει στο ξέκωλο ξαπλωμένο,δίπλα στην ακρόπολη;Τί;
    Απαξ κ΄το διάλεξε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ,πάει και τελείωσε.δε σας πέφτει λόγος.Μήπως φοβόσαστε μην είναι καινούργια λαμογιά;Ε!και;λογαριασμό θα σας δώσει;Κατελάνους του Δήμου πια σας βάλανε;Και άμα έχεις πρόβλημα με το sea-sun &sex να πας στο πρόεδρο να σου τα κάνει λιανά!Που νομίζεις οτι στηρίχτηκε ο τουρισμός τόσα χρόνια;Κυρίως στο SEX!!!Back to 80's

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπριζιτ η αντισυνταγματικιά21 Ιουλίου 2009 στις 2:26 μ.μ.

    Λοιπόν,δε το είχα παρατηρήσει!!
    Πάνω αριστερά απο το ξέκωλο,μέσα στο τετράγωνο:"Greece,5000 thousand years old"Γριά,πουτάνα κι'άρρωστη δηλ.που λέει κ'ο τζιμάκος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Μπριζίτ.
    Θα σε τεστάρω πόσο γριά και πόσο ντόπια είσαι.
    Τον Κιαπέκο ή Κιεπέκο ή κάπως έτσι τον θυμάσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπριζιτ η αντισυνταγματικιά21 Ιουλίου 2009 στις 8:01 μ.μ.

    Aνώνυμε,άμα μπενάβει κάποια για τζιμάκο Πανούση,πόσο χρονο λες να είναι;Όσο για το ντόπια και το κιαπέκο η κιεπέκο θα δω τη wikipedia,k' θα σου πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή