Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Περί τουριστικού portal συνέχεια

Προβληματίστηκα εάν θα πρέπει να προχωρήσω αυτές τις μέρες σε αναρτήσεις, διότι το σοβαρότατο θέμα των αδρανών που έχω θίξει στο χθεσινό μου σχόλιο θα πάει πιο χαμηλά.
Σας καλώ λοιπόν πριν διαβάσετε το σχόλιο αυτό να διαβάσετε παρακάτω και τα περί αδρανών.
Σήμερα επανέρχομαι στο τουριστικό portal του 1.309.000.
Δεν θέλω να πιστέψω και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος παράγοντας στο Δήμο που θα ωφεληθεί προσωπικά και με μη νόμιμο τρόπο από το τεράστιο αυτό ποσό για την κατασκευή ενός ιστότοπου.
Πιστεύω ότι για το σκανδαλώδες αυτό ποσό υπάρχουν ευθύνες στην κεντρική διοίκηση. Μεγάλο, απ΄ότι φαίνεταιτο φαγοπότι για κάποιους στην Αθήνα.
Εδώ στον τόπο μας θεωρώ ότι υπάρχουν βασικές πολιτικές ευθύνες για αυτόν τον έναν στην κορυφή της δημοτικής αρχής.
Για όλους τους άλλους οι πολιτικές ευθύνες του συνίστανται ότι έχουν συμπαραταχθεί με τον δήμαρχο και με μια κακή δεξιά διακυβέρνηση στα δημοτικά μας πράγματα.
Τώρα, ακούω και ένα άλλο επιχείρημα. Οτι το ποσό των 1.309.000 μπορεί να μειωθεί κατά πολύ μετά τη διενέργεια διαγωνισμού για το ποιός θα αναλάβει την κατασκευή του portal.
Ισως και να είναι έτσι.
Ομως οι πολιτικές ευθύνες παραμένουν.
Και εξηγούμαι.
Ολα δείχνουν ότι τα χρήματα που θα διατεθούν για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ είναι πάρα μα πάρα πολλά. Εχει ευθύνη επομένως η Τοπική Αυτοδιοίκηση να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Επομένως υπάρχει ανάγκη να υποβάλει και η πόλη μας έναν ολοκληρωμένο φάκελο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μια σειρά από έργα (και όχι ένα μόνον), που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη σύζευξη υπηρεσιών κλπ.
Δεν μπορώ να πωω ότι είμαι ειδικός (το αντίθετο μάλιστα) για το ποιές δράσεις πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Είναι αναγκαίο λοιπόν έστω και σήμερα, να ανακαλέσουμε την απόφαση του 1.309.000 που περιλαμβάνει μια μόνο δράση και να υποβάλουμε έναν καινούργιο φάκελο για χρηματοδότηση 1.309.000 Ευρώ που να περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις. Και γι΄αυτές πρέπει να ρωτήσουμε τους ειδικούς. Νέα παιδιά που γνωρίζουν τα πράγματα, που είναι ενημερωμένα και έχουν κάνει πολύ καλές σπουδές στη πληροφορική υπάρχουν. Ας τους αξιοποιήσουμε.
Εγώ ρίχνω στο τραπέζι κάποιες δικές μου σκέψεις.
Να δώσουμε δωρεάν INTERNET στην πόλη.
Να ξεκινήσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τον πολίτη (πιστοποιητικά, πληροφόρηση κλπ)
Να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό SITE του Δήμου, που ένα μόνον τμήμα του θα είναι και ο τουρισμός. (Eδώ θα μπορούσα να σας αναλύσω το γιατί δεν πρέπει να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό τουριστικό portal).
Να διασυνδέσουμε διαδικτυακά όλα τα Μουσεία και τους χώρους Πολιτισμού του Ναυπλίου (υπάρχουν μουσεία που δεν διαθέτουν καν site)
Να εντάξουμε τη δημόσια βιβλιοθήκη στο σπουδαίο πρόγραμμα διασύνδεσης των βιβλιοθηκών του κόσμου, που υπάρχει και λειτουργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου