Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Τα αδρανή ξανάρχονται;

Στις 29-7-2009 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο με ένα θέμα που καίει την΄πόλη του Ναυπλίου.
ΘΕΜΑ 5ο : Γνωμοδότηση ως προς την ΜΠΕ του έργου: « Σύστημα φόρτωσης αδρανών υλικών στο εμπορικό λιμάνι του Ναυπλίου» Φορέας: Β.Τσοκανής ΑΕ, Λατομείο Ναυπλίου.
Νάτα πάλι τα αδρανή στο λιμάνι μας.
Και ο Δήμος Ναυπλίου τί κάνει;
Σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου εξέφρασε την αντίθεσή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υποβάλει η εταιρία για να ξαναέλθουν τα αδρανή στο λιμάνι μας.
Τί είπε το Δημοτικό Συμβούλιο; Δεν μας αρέσουν τα αδρανή, δεν τα θέλουμε, να μην έλθουν, θέλουμε τη μαρίνα που χωροθετήθηκε δίπλα στο εμπορικό λιμάνι.
Τί κάνουμε λοιπόν; Ρίχνουμε κάποια άσφαιρα στον αέρα, να κάνουμε κρότο, για να μην πέσουμε αμαχητί.
Όχι δεν πιστεύω ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί τα αδρανή στο λιμάνι. Άλλωστε αντιλαμβάνεται ότι και η τελευταία τους ελπίδα για επανεκλογή θα θαφτεί οριστικά σε περίπτωση που ξαναγεμίσει η πόλη με άμμο.
Αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν μπορούν να διαχειρισθούν με σοβαρότητα τα κρίσιμα για την πόλη θέματα.
Τί τους είπαμε στο δημοτικό συμβούλιο;
Ότι σε μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που περιέχει σωρεία στοιχείων, δεν είναι σωστό να αντιπαρατεθούμε εκφράζοντας τις επιθυμίες μας.
Τους είπαμε να πάμε και εμείς με σοβαρή έκθεση που να αντικρούει τα στοιχεία της περιβαλλοντικής
Να του εξηγήσουμε τί σημαίνουν 200 δρομολόγια φορτηγών οχημάτων ημερήσια μέσα από τον ιστό της πόλης.
Να τους παραθέσουμε στοιχεία για τη μόλυνση και τη ρύπανση που προκαλούν τα αδρανή όταν φορτώνονται χύδην
Να τους παραθέσουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες της πόλης που θα επηρεασθούν από τη φόρτωση αδρανών στο λιμάνι μας.
Να εξηγήσουμε με στοιχεία πόσο επηρεάζονται οι τουριστικές επιχειρήσεις, το Αθλητικό Κέντρο , τα σχολειά της πόλης, η μαρίνα, η ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών.
Περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να εμπνεύσει την κοινωνία σε αγωνιστική αντίρρηση στη μελέτη της επιχείρησης. Και όμως ούτε φύλλο δεν κουνιέται.
Ας ελπίσουμε ότι σε όλα αυτά έχω άδικο και ότι υπάρχει η δυνατότητα με κραυγές να τα βάζεις με οργανωμένες προσπάθειες και συμφέροντα επιχειρηματιών

4 σχόλια:

  1. Ma kala einai dynaton na mas ta ksanaferoun? O iatrikos syllogos de leei tipota gia tis pnevmonologikes astheneies pou tha dhmiourghsoun se ola ta paidakia kai stiw efpatheis omades? Oi foreis ths polhs pou einai? Kala o Dhmos. Oi polites ti kanoun? Mhpws kai thrountan oi prodiagrafes ths MPE? To xeirotero na katavrexontai ta adranh me thalassino nero dld fantasteite na xtizontai spitia me tetoio tsimento me meso oro zwhs oute pente xronia... kai outo katheksis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑ
    ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ''ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ'' ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρός Ανώνυμο ΝΟ 1:
    Αδερφέ δε ξέρω απο ποιό κράτος είσαι, αλλά τι ιατρικός σύλλογος κ΄κουραφέξαλα λές,τους εχεις δεί εσύ ποτέ σου αυτούς να λένε κάτι για κάτι;Τους μηχανικούς να λένε κάτι για τ'αλάτι;Αλλά απο Μερσεντέ,και τζιπ....Και φίλε μια παράκληση:Μη γράφεις γκρεκινκγλισ αμα μπορείς,είναι κρίμα!!!!
    Πρός ανώνυμο νο 2:
    Και σύ μου φαίνεται είσαι απο τη.... Σουηδία!Εδώ δε μπορούνε να χωρίσουνε δυο γαιδουριώνε άχερα,και συ περιμένεις να ξέρουνε σε τι ,και ποιός, έχει επενδύσει στο λιμάνι του Ναυπλίου;Καρα...τσαριό και άγιος ο θεός και ο κοσμάκης να χαύτει σα μ...... για ένα υποτιθέμενο ρουσφέτι που θα εισπράξει (π.χ να μη πληρώσει το λογαριασμό νερού.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνώνυμε
    Επειδή με ρωτάς με το όνομά μου. Σε παραπέμπω στο πρώτο-πρώτο σχόλιο που έχει αυτός ο ιστότοπος. Σε πολύ συντομία ένα μόνο μπορώ να πω. Δεν πιστεύω ότι η πόλη μας πρέπει να εγκαταλείψει όλες τις δραστηριότητές της και να ασχολείται αποκλειστικά και μόνον με τον τουρισμό. Θεωρώ λοιπόν αναγκαία και την εμπορική λειτουργία του λιμανιού. Πρέπει να γίνει σωστή χωροθέτηση των λειτουργιών του και να επιτρέπεται η φόρτωση και εκφόρτωση συσκευασμένων προιόντων. Κάποια στιγμή θα επανλέθω με το σοβαρότατο θέμα της μαρίνας στο λιμάνι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή