Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Διακοπές στο Ναύπλιο για Αναπλιώτες

Η λέξη «staycation» –σε ελεύθερη μετάφραση «κάνω διακοπές μένοντας σπίτι»– κάνει την εμφάνισή της στην τελευταία έκδοση του αμερικανικού Κολεγιακού Λεξικού του οίκου Μέριαμ Γουέμπστερ. Η οικονομική κρίση είναι εδώ πλήττοντας τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα. Πολλές φορές χρήματα δεν περισσεύουν για ταξείδι ή το φευγιό περιορίζεται σε λίγες μέρες.
Εγώ για διάφορους λόγους που δεν σας ενδιαφέρουν θα μείνω εδώ το καλοκαίρι.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω τη δυνατότητα να περάσω ωραία.
Προτείνω λοιπόν διακοπές στο σπίτι ξεφεύγοντας όμως από την καθημερινότητα.
Πόσα χρόνια έχουν οι Αναπλιώτες να τριγυρίσουν το Παλαμήδι;
Να κάνουν μπάνιο ένα πρωινό στην Αρβανιτιά κάτω από το βράχο της Ακροναυπλίας;
Να πάνε στη Ψιλή Άμμο στο Τολό για νυκτερινό μπάνιο με φεγγαράδα.
Ακούστε λοιπόν τις προτάσεις μου αναλυτικά που μπορείτε να τις εμπλουτίσετε με τις δικές σας προτιμήσεις.
Πρωινά: Επίσκεψη στο Παλαμήδι. Βόλτα στο δάσος με τις φραγκοσυκιές στην Ακροναυπλία. Επίσκεψη σε σχετικά άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους, όπως στο Ηραίο και στην Ακρόπολη της Μηδέας. Πρωινό μπάνιο στην Αρβανιτιά. Πεζοπορία από την Αγια Σωτήρα στην Αγία Μονή. Βαρκάδα και μπάνιο στην παραλία της Αγια Σωτήρας (ναι εκεί που οι φωστήρες θέλουν να φτιάξουν νέο λιμάνι!!).
Μεσημέρια: Επίσκεψη στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου. Επίσκεψη στο Λαογροφικό Μουσείο. Ευκαιρία να δούμε το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης (που ελάχιστοι Αναπλιώτες το έχουν επισκεφθεί). Κάντε μια βόλτα στα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων και μαγείρεμα μαζί όλη η οικογένεια. Αυτοσχεδιάστε στην κουζίνα και συνοδέψτε τις λιχουδιές που φτιάξατε με τοπικό ούζο ή τσίπουρο.
Ηλιοβασιλέματα: Βόλτα στα στενοσόκκακα του Ψαρομαχαλά. Απογευματινό μπάνιο στην Κάντια. Βόλτα μέχρι το Νεράκι και βουτιά εκεί. Μπυρίτσα και μεζές στο Ηλιοστάσιο με θέα το Μπούρτζι. Βόλτα μέχρι το κοντινό ή τον μακρινό Προφήτη Ηλία.
Βράδια. Επίδαυρος και παρακολούθηση παράστασης. Φαγητό σε μια από τις ταβέρνες της Πρόνοιας, μακριά από τα πλήθη. Βραδινό μπάνιο στη Ψιλή Αμμο. Ψαράκι στο σπίτι με καλό κρασί και φίλους.

1 σχόλιο:

  1. Ennoia sou kai tha ta leme kathe mera... Kammia kalhmera pou kai pou... Alla exw phksei sto diavasma afton ton kairo... Kala kanena sxolio den paizei??? Ade kai eixa synithisei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή