Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Μόνο οι φωτογραφίες αρκούν .....

Σέβομαι απεριόριστα το μόχθο των ανθρώπων που δουλεύουν τις καντίνες. Γνωρίζω το ζευγάρι που έχει την καντίνα του στην είσοδο του Παλαμηδιού. Γνωρίζω και την κυρία που έχει την καντίνα της στο νέο δρόμο Ενοποίησης των Αρχαιολογικών χώρων. Όλοι δουλεύουν σχεδόν 365 μέρες το χρόνο, με βροχές, καύσωνες, χιόνια. Κάτω από αντίξοες συνθήκες μοχθούν πουλώντας πορτοκαλάδες και καφέδες, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν επισκέπτες και ταξιδιώτες.
Ε λοιπόν θεωρώ μέγιστη προσβολή για τους ανθρώπους αυτούς του μόχθου τον τρόπο που στήθηκαν και αδειοδοτήθηκαν οι δύο τροχήλατες καντίνες στην Καραθώνα. Θα δουλέψουν ως μπαρ καμιά 70αριά μέρες, θα εξυπηρετήσουν χιλιάδες καθημερινά λουόμενους και όλα αυτά προσβάλλοντας την αισθητική μας αλλά και τη νοημοσύνη μας. Ακούς εκεί τροχήλατες καντίνες τα κουβούκλια.
Είναι και η πρώτη φορά στο ιστολόγιό μου που δεν μου αρέσουν τα πολλά σχόλια με μα και μη και δισταγμούς και ψιλοειρωνίες. Νοιώθω οργή και εκφράζω τα αισθήματά μου για τους σχολιασμούς. Να το κρύψω;
Ρίξτε μια ματιά τί γίνεται, πώς γίνεται και ερωτώ, όλους: Δεν νοιώθετε βαθιά προσβεβλημένοι;
Το Υπουργείο Εμπορίου είναι το πρόβλημα ή μήπως το θέμα καντίνες έχει να κάνει με το πότε "η άλλη πρόταση" θα έλθει στη εξουσία;






3 σχόλια:

  1. Συγγνώμη για τα παρακάτω, αλλά με όλο το σεβασμό, είναι απαράδεκτο για δημοτικό σύμβουλο να αγνοεί πως η άδεια για κινητή καντίνα δίνεται από την Δ/νση (κι όχι Υπουργείο) Εμπορίου της Νομαρχίας. Η συγκεκριμένη άδεια έχει πολύ σαφείς περιορισμούς. Πχ δεν μπορείς να αναπτύξεις ούτε ένα τραπεζοκάθισμα, δεν μπορείς να έχεις ψυγεία εκτός καντίνας, μπορείς να σερβίρεις συγκεκριμένα είδη, και τέλος πρέπει να σταθμεύεις μόνο όταν σερβίρεις.

    Η άδεια στάσιμης καντίνας δίδεται από τον Δήμο που επιτρέπει (και παραχωρεί ίσως χώρο) την στάση, μετατρέποντας έτσι την κινητή σε στάσιμη. Τώρα αυτή η άδεια, αν έχει δωθεί, πάσχει νομικά. Ουσιαστικά εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει ο νόμος για άδειες υπαίθριου εμπορίου. Με απλά λόγια, οι δήμοι δίνουν τις άδειες τραβώντας στα άκρα τις άδειες μικροπωλητών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που είπα είναι πως καλό είναι να ερευνηθεί η περίπτωση (μέσω της Νομαρχίας) και μετά να καταγγέλουμε.

    Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αφορά όλες τις παραλίες της Ελλάδας. Τώρα, αν νομίζετε πως ο κόσμος του Ναυπλίου θα πρέπει να περιμένει πότε θα έλθετε εν τη εξουσία σας για να φτιάξουν όλα δια μαγείας, κανένα πρόβλημα με εμένα.

    Αλλά να ξέρουμε τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή την είδα κι από κοντά την καντίνα προχθές, πρέπει να σημειώσω πως η κύρια παράβαση της είναι πολεοδομική. Είναι δηλαδή αυθαίρετη κατασκευή. Κανονικά πρέπει να κάνει αυτοψία η πολεοδομία και να διαβιβάσει τον φάκελλο στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, αφού το αυθαίρετο βρίσκεται στον αιγιαλό.

    Μπαίνω δε στον πειρασμό να κάνω ο ίδιος την καταγγελία, γιατί πραγματικά μιλάμε για αυθαιρεσία και γραψ....ισμό, αφού το φτιάξαμε το καλύβι του καραγκιόζη και δεν το λειτουργούμε. Εκτός αν τους έχουν ήδη γράψει από την Νομαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καντίνα τώρα είναι κλειστή από όλες τις μεριές. Έχει αναπτύξει και τραπεζοκαθίσματα με σκίαστρο από πάνω, και ξαπλώστρες και ομπρέλλες. Δουεύει και η γεννήτρια και όλα καλά.

    Ερωτώ: θα πάει κανείς στην πολεοδομία ή/και στην ΚΥΔ να καταγγείλει το αυθαίρετο; Θα φωνάξει κανείς τους επόπτες υγείας και την Δ/νση εμπορίου της Νομαρχίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή