Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

3.000 ευρώ είναι 1.000.000 δραχμές. 1.309.000 Ευρώ είναι 446.000.000 "ελληνικά" λεφτά

O αγαπητός μας Δήμος (όχι ο τοπικός αγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ και της άλλης πρότασης) αλλά ο αγαπητός μας Δήμος Ναυπλίου, είχε φτιάξει προ καιρού ένα ποιοτικά φριχτό ιστότοπο, που σήμερα η μόνη του χρησιμότητα είναι να ανεβαίνουν δελτία τύπου του Δήμαρχου, που κατά κανόνα κατηγορεί τους αντιπάλους του και τις αντίθετες φωνές.
Αργότερα κάποιοι κεντρικά αποφάσισαν να κατασκευάσουν ιστοσελίδες για πολλούς δήμους της χώρας και έτσι ξαφνικά ο Δήμος μας απόκτησε και δεύτερο SITE. Δεν γνωρίζω αλλά φαντάζομαι ότι κάποιοι εισέπραξαν ουκ ολίγα ποσά για να κατασκευάσουν τους πανομοιότυπους ιστότοπους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σήμερα οι "ευκολίες" για τον δημότη που μπορεί να βρει στον κρατικό "αυτοδιοικητικό" ιστότοπο δεν λειτουργούν. Για κάμποσο καιρό και αυτός ο ιστότοπος χρησίμευε για να εξαπολύει τις επιθέσεις της η δημοτική αρχή. Αργότερα όταν πλέον αποκαλύφθηκαν οι τεράστιες ιστορικές μπαρούφες που αναφέρονταν στον κρατικό "αυτοδιοικητικό" ιστότοπο, ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε, χωρίς να αφαιρεθούν, παρά τις διαμαρτυρίες,οι ανοησίες που περιείχε.
Και έρχεται σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη δημιουργία τουριστικού portal ζητώντας να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ποσό 1.309.000 ΕΥΡΩ. Το thelonapo.blogspot.com αποκάλυψε τόσα πολλά που δεν μου μένει τίποτα να προσθέσω.
Ένα μόνο σημειώνω. Το Ναύπλιο, καλώς ή κακώς έχει δημιουργήσει μια δημοτική επιχείρηση, που έχει ως σκοπό την Τουριστική Ανάπτυξη του Ναυπλίου, στην οποία καλώς ή κακώς συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δημοτικοί σύμβουλοι και των δύο συνδυασμών της μειοψηφίας, εκπρόσωπος των ξενοδόχων, εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, εκπρόσωπος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και πολίτες που απ΄ότι μας είπαν στο δημοτικό συμβούλιοι είναι γνώστες του τουρισμού. Φαντάζομαι ότι αυτή η επιχείρηση έχει δημιουργηθεί για να ασχοληθεί και με τη διαδικτυακή τουριστική προβολή της πόλης μας. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην αρμόδια αυτή επιχείρηση τί άραγε έχουν να πουν για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για το ποσό των 1.309.000 ΕΥΡΩ.
Ε! λοιπόν η ΔΕΤΑΝ έχει λάβει απόφαση επί τούτου. Εχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα τουριστικό site για το Ναύπλιο και έχει συμφωνήσει να καταβάλει ένα κάπως μικρότερο ποσό από τα 1.309.000 ΕΥΡΩ. Είχε λοιπόν συμφωνήσει με τεως Δημοτικό Σύμβουλο και τέως Αντιδήμαρχο, που, είπαν, ότι κάνει αυτή τη δουλειά, να του καταβάλει το ποσό των 3.000 ΕΥΡΩ για τον ιστότοπο τουρισμού της πόλης.
Φαντάζομαι ότι επίκειται κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. της ΔΕΤΑΝ για να ακυρώσει τη συμφωνία και την κατασκευή ενός άχρηστου πλέον ιστότοπου, αφού θα δημιουργηθεί ο καλός των 1.309.000 ΕΥΡΩ. Διότι αν κατασκευάσουμε και τον δεύτερο τότε θα μιλάμε για ένα βέβαιο....σκάνδαλο των 3.000 Ευρώ. Χα,χα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου