Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τα μηχανόσημα και το όχι ενός δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας

Αντιγράφω από τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΡΜΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΤIΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριοι συνάδελφοι, αρχίζουμε τη συνεδρίαση με δύο θέματα του κληροδοτήματος Βασίλειος Κοντολέων.

ΘΕΜΑ 1ο : Περί έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών περιοχών νότια και βόρεια Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, προϋπολογισμού 350.000€ με ΦΠΑ, αρ. μελέτης 192/2008 της ΤΥΔΚ».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρώτο θέμα: Περί έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών περιοχών νότια και βόρεια Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, προϋπολογισμού 350.000€ με ΦΠΑ, αρ. μελέτης 192/2008, της ΤΥΔΚ». Ναι, 358.000€.
ΜΕΛΟΣ: Νόμιζα, 350.000 είπες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι, όχι. Η δημοπρασία έγινε στις 13-1-2009, ο προϋπολογισμός όπως είπαμε, είναι 242.788,74€ συν ΦΠΑ 19%, έκπτωση 39,70%. Ανάδοχος ανακηρύχτηκε ο κ. Νικόλαος Χρυσουλάκης.
Ο κύριος Βαμβακάς.
ΒΑΜΒΑΚΑΣ: Να μας πει η Επιτροπή γιατί ακυρώνεται ο πρώτος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Χουντάλας.
ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ: Από τα πρακτικά τα οποία έχω εδώ κύριοι συνάδελφοι, τα οποία υπογράφει η επιτροπή, οι εκπτώσεις ήταν: Λόλος 51%, Χαρτοφυλάκης 34%, Α. ΔΑΝΑΟΣ, 24%.
ΜΕΛΟΣ: Όχι 34% ο Χρυσουλάκης.
ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ: Χαρτοφυλάκης 34%..
ΜΕΛΟΣ: Α, συγνώμη, συγνώμη.
ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ: Α. Δαναός 24%. Μαρτίνος 24%. Δημοπούλου 26%. Χρυσουλάκης 39,7%. Κιάμος 32%. Πρεβεδώρος Νικόλαος 35%.
Εδώ η επιτροπή στον τρίτο πίνακα λέει: «Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών κ.λπ., αποκλείει από τη δημοπρασία τον Λόλο Δημήτριο γιατί δεν είχε όσα μηχανόσημα προέβλεπε η σχετική διάταξη. Τον αποκλείει. Και υπογράφεται από την επιτροπή. Τώρα, τα μέλη της επιτροπής εάν είναι σκόπιμο να σας..
ΜΕΛΟΣ: Να πω κάτι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Βαμβακάς.
ΒΑΜΒΑΚΑΣ: Μέσα στη συγγραφή υποχρεώσεων έπρεπε να γράφει αυτός που έκανε τη μελέτη, και τι μηχανόσημα χρειάζονται. Δεν είχαν γραφεί. Πήγα εγώ προσωπικά στις Τεχνικές Υπηρεσίες και με έστειλε στην κυρία Λάππα. Μου βγάζει η κυρία Λάππα ένα πινάκιο το οποίο έγραφε, και μου τα έβγαλε η ίδια, ότι χρειάζονται 8 μηχανόσημα. Αυτό έγινε. Θέλετε να την απορρίψετε; Απορρίψτε το.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Δήμαρχος.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ δεν νομίζω ότι εδώ πέρα έχουμε τις γνώσεις για να κρίνουμε εάν η επιτροπή, η απόφαση της επιτροπής να ακυρώσει κάποια προσφορά, αν οι λόγοι υφίστανται ή όχι. Και ο κ. Χουντάλας. Δεν γνωρίζω.
ΒΑΜΒΑΚΑΣ: Η επιτροπή, ο κ. Μπάρλας, ο κ. Τρίκας και η κυρία Καψάλη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα λεπτό κ. Βαμβακά, θα το δούμε.
ΒΑΜΒΑΚΑΣ: Αυτά, τα τρία άτομα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Δήμαρχος.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ δεν νομίζω ότι έχουμε εδώ πέρα τις γνώσεις να κρίνουμε αν τα χαρτόσημα ήταν σωστά ή όχι. Αυτά τα ξέρουνε..
ΒΑΜΒΑΚΑΣ: Τα μηχανόσημα.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Τα μηχανόσημα. Ό,τι ήταν αυτά. Εδώ στην επιτροπή μετείχε και μηχανικός του Δήμου Ναυπλίου, επομένως θα μπορεί ο κ. Λόλος εάν έχει βάσιμους λόγους και τον ακύρωσαν, κακώς τον ακύρωσαν, να κάνει και αυτός ένσταση για προσφυγή. Εμείς εδώ πέρα έχουμε τώρα μια πρόταση της επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας που προτείνει ότι θα πρέπει να ακυρωθεί ο συγκεκριμένος εργολήπτης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουμε άλλη ερώτηση; Ομόφωνα κύριοι συνάδελφοι; Ομόφωνα.
ΒΑΜΒΑΚΑΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λοιπόν, ψηφίζουμε. Ρωτάω κ. Βαμβακά. Ο κ. Τσορώνης.
ΤΣΟΡΩΝΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Λούμος;
ΛΟΥΜΟΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Βαμβακάς;
ΒΑΜΒΑΚΑΣ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Χρόνης;
ΧΡΟΝΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Αντωνιάδης;
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Απέχουμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Γκιόλας;
ΓΚΙΟΛΑΣ: Απέχω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Καράπαυλος;
ΚΑΡΑΠΑΥΛΟΣ: Απέχω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Μπαστούνης;
ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ: Λευκό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Βασιλόπουλος;
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Λευκό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Μπακέας;
ΜΠΑΚΕΑΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωστούρος;
ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Τσιόδρας;
ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Χελιώτης;
ΧΕΛΙΩΤΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Χουντάλας;
ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και εγώ ναι.


Τώρα τί να σχολιάσω; Οτι ένα Δημοτικός Σύμβουλος παραδέχεται ότι πήγε προσωπικά στην Τεχνική Υπηρεσία και ενδιαφέρθηκε ο ίδιος προσωπικά για το πόσα μηχανόσημα πρέπει να βάλει αποκλεισθείς από το διαγωνισμό εργολάβος;
Τί να πώ; Οτι οι περιπτώσεις που σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψηφίζουν αντίθετα από την εισήγηση είναι ελαχιστότατες;

2 σχόλια:

  1. Καλα μας κοροιδεύουν???Βαλανε τα φανάρια για τη διάβαση???Και καλοκαίρι μαλιστα???Και τι θα κανουν τα αμάξια που θα βγαίνουν απο το στενάκι του γυμνασίου??Τα κινούμενα αμάξια στην παραλιακή θα έχουν κόκκινο για την διάβαση σωστα?ΣΩΣΤΑ!!Τα αμάξια απο το στενάκι πότε θα βγαίνουν???Πως θα βγαίνουν?Που θα πρέπει να πατήσουν επάνω στην διάβαση????Τι λετε ρε παιδια????Αν γινόταν ενας καλός σχεδιασμός απο Μεγάλου Αλεξάνδρου κατα μήκος της παραλιακής μέχρι κολυμβητίριο εκεί που γίνεται η διχάλα...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...!!!!!!Ούτε πεζοί ούτε επιβατηγά ούτε φορτηγά...ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!Αφήνω μία γιαγία να περάσει τoν δρόμο τις προάλλες και γυρίζει και μου λεει στο άσχετο...''Μα γιατι δεν βάζουν ένα φανάρι''...Οχι σε εκεινο το σημείο....!!!!Αυτό που πάει να γίνει ειναι ΛΑΘΟΣ!!!!!!!Δεν πρέπει να γίνει!!!!!!Τα φανάρια όπως και γενικότερα η σύμανση ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ....Όχι τι εχω να κάνω σήμερα ας βάλω φανάρι...Ας βαλω σήμα.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To oti endiaferthike dhmotikos symvoulos gia thn prosfora se peirakse alla to oti o dhmarxos - mhxanikos ta mhxanoshma ta leei xartoshma de se peirakse???xaxaxaxaxa. Vre einai gia gelia oloi tous. Aftoi dioikoun kai apofasizoun gia thn tyxh tou Anapliou... Gia koita na ta vreite me to allo to kalo paidi to mousato mhpws fygei o vorvoros kai epitelous vgoun katharoi anthrwpoi panw??? To diairei kai vasileve stous amorfwtous... oxi se esas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή