Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Επτά μέρες έμειναν





















Μια εβδομάδα έμεινε μέχρι την έναρξη εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και απ ότι φαίνεται ο νόμος οδηγείται σε αποτυχία.
Μέχρι σήμερα εγκύκλιο έχουμε μόνο για τα καταστήματα κάτω από 70 τ.μ. και τίποτε δεν έχει προβλεφθεί για τα άνω των 70 τ.μ. καταστήματα όχον αφορά την πρακτική εφαρμογή του νόμου.
Μέχρι σήμερα στο Ναύπλιο έχουν υποβληθεί αιτήσεις και δηλώσεις για 7 μόνον καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των κάτω των 70 τ.μ. και βεβαίως σε όλες τις περιπτώσεις έχει δηλωθεί ότι στα καταστήματα αυτά θα επιτρέπεται το κάπνισμα.
Δεν μπορώ να φαντασθώ έναν νόμο που επονομάζεται ως αντικαπνιστικός να ευνοεί τόσο πολύ τη χρήση του τσιγάρου.
Είναι βέβαιο ότι σχεδόν στην παμψηφία των μικρών καταστημάτων θα επιτρέπεται το κάπνισμα. Δημιουργείται έτσι μία αθέμιτη εύνοια του νόμου στο κατάστημα εμβαδού 69 τ.μ. σε σχέση με άλλο εμβαδού 71 τ.μ.
Τί θα γίνει τελικά με τα μεγαλύτερα καταστήματα; Θα εφαρμοσθεί ο νόμος γι΄αυτά;
Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι τις εξαιρέσεις που είναι βέβαιο ότι θα γίνουν ο κανόνας.
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα εφαρμόσει το νόμο για την απαγόρευση του τσιγάρου, όταν δεν εφαρμόζεται σωστά κανένας νόμος για την ηχορρύπανση, την άδεια μουσικής, την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, τον αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, το είδος των προσφερομένων ειδών κλπ.
Δεν εφαρμόζεται σχεδόν τίποτα. Πιστεύετε ότι θα εφαρμοσθεί ο νόμος του "απαγορεύεται το κάπνισμα", όταν μάλιστα εμπεριέχονται στο νόμο εξαιρέσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου