Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ας τελειώσουμε με τα προσωπικά. Ας δούμε το μέλλον

Το μεγαλύτερο σφάλμα που είχαμε κάνει τότε ως Πρωτοβουλία Δημοτών Ναυπλίου ήταν να προσωποποιήσουμε την αντίθεσή μας με τις πολιτικές της τότε δημοτικής αρχής σε προσωπική μας αντιπαράθεση με τον τότε δήμαρχο κ. Τσούρνο. Είναι βέβαιο ότι κανείς μας τότε δεν θάθελε ιδιαίτερες προσωπικές και φιλικές σχέσεις με τον τότε Δήμαρχο και τους ανθρώπους γύρω του. Όμως πέσαμε τότε σε παγίδα "σκυλομαχιών" με τους τότε ιθύνοντες. Αυτοί το ήθελαν. Αντί να αναδεικνύουμε καθημερινά το όραμά μας για την πόλη είχαμε γίνει σένα μεγάλο βαθμό "αντιτσουρνικοί".
Σήμερα με την εμφάνιση των τηλεπαραθύρων και των "σκυλομαχιών" στα μεγάλα κανάλια, ο κόσμος έχει σιχαθεί την όλη αντιπαράθεση και φαίνεται ότι στρέφει την πλάτη του στην πολιτική, στους πολιτικούς και τα κόμματα, που συμμετέχουν στην ανιαρή αντιπαράθεση, για το ποιος θα μιλήσει παραπάνω, ποιος "θα ολοκληρώσει" την ομιλία του χωρίς διακοπές από τον άλλο και ποιος θα διακόψει τον άλλον για να μην ολοκληρώσει και ποιος θα μιλήσει πιο δυνατά, ώστε ο άλλος να μην ακούγεται όταν μιλάνε ταυτόχρονα και ποιος θα κατηγορήσει τον άλλο για σκάνδαλα.
Ακράδαντα πιστεύω ότι εμείς σαν δημοτική παράταξη στην παρούσα ιδίως φάση δεν πρέπει να εμπλακούμε σε τέτοιου είδους αντιπαλότητες. Ας τις αφήσουμε στους άλλους. Εμείς ας μείνουμε στα οράματά μας, στις επεξεργασμένες προτάσεις μας, στην πάλη μας για ένα καλύτερο Ναύπλιο και για την ανατροπή των κακών πολιτικών (των ενεργειών όχι των ανθρώπων). Επομένως δεν έχω κανένα λόγο να μην αποσύρω όποια προσωπική κατηγορία έκανα σε προσωπικό επίπεδο κατά του οποιουδήποτε. Θεωρεί κάποιος δημοτικός σύμβουλος τον εαυατό του θιγμένο από προηγούμενη ανάρτησή μου αν και δεν απευθύνθηκα προσωπικά σ΄ αυτόν αλλά σε όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Ήταν λάθος μου που απευθύνθηκα στα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων και όχι στις πολιτικές που εκφράζουν. Δεν πιστεύω ότι εμείς είμαστε οι άψογοι και οι άλλοι οι κακοί. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να εμπλακούμε σε μια διαδικασία προσωπικών αντιπαραθέσεων. Έχουμε ευδιάκριτες διαφορές στην πολιτική μας και στο πως βλέπουμε το μέλλον του Ναυπλίου και αυτό φθάνει. Αφαιρώ επομένως όποιες προσωπικές αναφορές και επιμένω για τις διαδικασίες των απευθείας αναθέσεων των έργων, της προτεραιότητας που δίδονται σ΄αυτά, στο γεγονός ότι τα μόνα έργα που γίνονται είναι πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώσεις, στο γεγονός ότι δεν έχει απαλλοτριωθεί τόσα χρόνια ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο πράσινου ή χώρου σχολείου, στο γεγονός ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια βαίνει συνεχώς προς το χειρότερο, με το να δημιουργηθεί ένας καινούργιος λόφος με σκουπίδια από κάτω στην Καραθώνα.
Αυτά είναι τα σοβαρά και σ΄αυτά πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας. Όχι σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Δεν είναι ανάγκη να κατηγορήσουμε κανέναν προσωπικά. Δεν τους θέλω για φίλους μου. Αλλά είναι λάθος το να τα βάζεις προσωπικά μαζί τους.
Ιδίως τώρα που οι πληροφορίες λένε ότι η τελευταία δημοσκόπηση στο Δήμο μας έφερε την παράταξή μας στην πρώτη θέση και απ΄ότι φαίνεται λίγο πριν την ανάληψη εκ μέρους μας της δημοτικής αρχής από το τέλος του 2010. Και στον αγώνα για ένα καλύτερο Ανάπλι θα χρειασθούμε όλες τις δυνάμεις του τόπου που μπορούν και επιθυμούν να προσφέρουν. Η δική μαςδημοτική αρχή πρέπει να είναι ενωτική και όχι διχαστική των πολιτών. Προς μια προοδευτική διακυβέρνηση με άλλες προτεραιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου