Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Καραμανλής και Ανάβαλος

Έρχεται ο Καραμανλής και θα θριαμβολογήσει για τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν για τον Ανάβαλο.
Και εγώ όπως και το σύνολο σχεδόν των πολιτών της Αργολίδας θεωρούσα μέχρι πρότινος ως άκρως θετική την εξέλιξη της ένταξης των έργων του Ανάβαλου στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής".
Μέχρις ότου άκουσα την κριτική από το σύντροφο Μπάμπη. Περίμενα να τα γράψει αυτά που μας είπε. Για να ακούσουν και οι υπόλοιποι. Δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα και έτσι θα προσπαθήσω εγώ να καταγράψω κάποιες από τις σκέψεις του. Εάν κάνω κάποιο λάθος ή παραλείψω κάτι το ουσιαστικό ας με διορθώσει και ας κάνει τις αναγκαίες συμπληρώσεις. Άλλωστε το copyright είναι δικό του.
Έχουμε και λέμε.
Δεν προβλέπεται τίποτα για την προστασία των πηγών της Λέρνας του Κεφαλαρίου και της Αμυμώνης. Δεν προβλέπονται έργα αποχέτευσης στους Μύλους τη στιγμή που οι απορροφητικοί βόθροι είναι δίπλα στις πηγές. Το νεκροταφείο των Μύλων είναι και αυτό δίπλα στις πηγές.
Κανείς δεν έχει ξεκαθαρίσει και κάνει γνωστό ότι οι πηγές της Λέρνας και της Αμυμώνης επαρκούν με την κατάλληλη προστασία να υδρεύσουν όλους τους Δήμους της Αργολίδας. Κανείς δεν έχει κάνει αυτό τον πανεύκολο διαχωρισμό. Να πει δηλαδή ότι οι πηγές αυτές θα δίδουν πόσιμο νερό στην Αργολίδα και ο Ανάβαλος θα αποτελεί πηγή νερού για άρδευση και μόνον και τελείως επικουρικά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα ενισχύει το νερό της ύδρευσης. Ουδείς μιλάει για την αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων γεωτρήσεων γύρω από τη Λέρνα που αφαιρεί νερό για ύδρευση, τη στιγμή, που όλοι αυτοί θα μπορούν νά παίρνουν νερό από τον Ανάβαλο.
Δεν έχει γίνει καμία σοβαρή μελέτη για τα έργα που πρέπει να γίνουν στις πηγές του Αναβάλουν, ώστε να κατεβάσουμε τα χλωριούχα.
Είναι εξαιρετική η σπατάλη που γίνεται, αφού έχοντας ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ για την επισκευή των αντλιών, τώρα αγοράζουμε καινούργιες.
Δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για οικονομία στο νερό με προγράμματα στάγδην άρδευσης, αναδιάρθωσης καλλιεργειών.
Το σύστημα που προκρίνεται δεν είναι το ίδιο με αυτό που έγινε στα Ιρια με άριστα αποτελέσματα. Έκεί κατασκευάσθηκε κλειστός αγωγός, που κατέληγε σε μεγάλη δεξαμενή σε ύψωμα και από εκεί οι αγρότες παίρνουν νερό σε άριστη ποιότητα χωρίς τις πρόσθετες ύλες που φέρνουν οι ανοιχτοί αγωγοί και μάλιστα με φυσική πλέον ροή. Αυτό που προκρίνεται είναι το να κατασκευάσει ο κάθε αγρότης τη δικιά του μικρή δεξαμενή με αποτέλεσμα να υπάρχουν διπλές και τριπλές κινήσεις με τεράστια σπατάλη ρεύματος, κάτι για το οποίο είναι άγνωστο εάν μπορεί με τα σημερινά δεδομένα να αντέξουν οι υποδομές της ΔΕΗ και πράγμα που συνεπάγεται δυσκολίες στην εφαρμογή της στάγδην άρδευσης.
Δεν προβλέπεται τίποτα για μικρά φράγματα για τη συγκράτηση των νερών των χειμάρρων, για το φράγμα της Τζερτζελιάς.
Δεν έχει αποκλεισθεί η καταστρεπτική για το περιβάλλον και δαπανηρή μέθοδος της αφαλάττωσης.
Ξέχασα τίποτα Μπάμπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου