Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Η πόλη μας αλλάζει

Η αλαζονία στο όλο της το μεγαλείο. Μια μεσομεγαλοκατασκευαστική εταιρία που ελέγχεται από έναν μεγαλοεισαγωγέα Ιαπωνικών αυτοκινήτων κομπάζει με θράσος με πηχυαίες ολοσέλιδες διαφημίσεις, ότι το έργο που θα κάνει με την κατασκευή ενός μεγάλου οικιστικού συνόλου θα αλλάξει την πόλη μας. Ποιός τους ρώτησε εάν θέλουμε να την αλλάξουμε; Ποιός τους έδωσε τέτοιο δικαίωμα να το ισχυρίζονται; Επιχειρηματίες είναι και πολυκατοικίες θέλουν να φτιάξουν όπως όλοι οι άλλοι κατασκευαστές. Πιθανότατα να τις φτιάξουν πιο όμορφες από αυτές που φτιάχνουν οι δύο κατασκευαστές και διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Αλλά αυτό δεν τους νομιμοποιεί να έρχονται ουρανοκατέβατοι από την Αθωνική χερσόνησο και να επιθυμούν να μας αλλάξουν και εμάς και τα.... φώτα μας.
Και πρέπει να το πω. Τεχνική σύμβουλος της εταιρίας που θέλει να αλλάξει την πόλη μας είναι καθηγήτρια του Πολυτεχνείου που έχει αναλάβει τις μελέτες με σκοπό την προστασία αυτών που μας απομένουν.


Μέχρι και διαλογισμούς ΖΕΝ (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) θα μας έχουν οι υπέρμαχοι της αλλαγής της πόλης μας

1 σχόλιο:

  1. Aderfouli.... me antigrafeis.... Tha stamathsw na sxoliazw se alla blog..... Pantws xairomai pou exeis ki esy thn ida apopsh. Tha phksoume sto beto... De tha krywnei kai h Pronoia... etsi??? Tha anevei kai h thermokrasia tou mikroklimatos... Ola kala tha pane... Tous varethikame reeeee... Tha paw volta me to podhlataki mou avrio... Kai tous grafw olous aftous staxamna mou... An se dw tha sou pw kalhmera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή