Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Οι μεγάλοι Ναυπλιώτες

Εληξε η πρώτη ψηφοφορία. Ανταποκρίθηκαν αρκετοί αναγνώστες.
Πιο σοβαρό πρόβλημα θεώρησαν την απομάκρυνση των κατοίκων από την παλιά πόλη και δεύτερο τον αποπρασινισμό των ελεύθερων χώρων.
Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσω τη δεύτερη ψηφοφορία με θέμα "οι Μεγάλοι Ναυπλιώτες".
Εχω φτιάξει έναν πρώτο κατάλογο με αρκετά ονόματα, ώστε από αυτά να επιλέξω 10 για να τους βάλω προς ψήφιση. Περιμένω τις δικές σας παρατηρήσεις, ειδικά αν έχω ξεχάσει κάποιον.
Γιάννη Δαρλάση, Pelerin, από εσένα παπαδάκι του Αγίου Νικολάου, από τον καπνιστή της οδού Βασ. Ολγας και από όλους τους φίλους περιμένω τα σχόλια σας.
Ο πρόχειρος κατάλογος προς επεξεργασία και παρατηρήσεις
Λέων Σγουρός (Αρχοντας τ΄ Αναπλιού)
Ιωάννα Παπαντωνίου (Ενδυματολόγος)
Πανώρια Αϊβαλιώτη ή Ψωροκώσταινα (Επαίτισσα)
Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου
Αγιος Αναστάσιος (Αγιος;;;)
Αγγελος Τερζάκης (Συγγραφέας)
Νίκος Καρούζος (Ποιητής)
Κώστας Καρακάσης(Συγγραφέας)
Μανώλης Χιώτης (Μουσικός)
Γρηγόρης Φαράκος (Πολιτικός, Αγωνιστής, Στοχαστής)
Νικόλαος Μαλαξός (Μελωδός και Υμνογράφος)
Δημήτρης Τερζάκης (Μουσικός)
Βαγγέλης Καζάν (Ηθοποιός)
Μάρθα Βούρτση (Ηθοποιός)
Μιχάλης Βούρτσης (Μουσικός)
Βασίλειος Κοντολέων (Ευεργέτης)
Κωνσταντίνος Νόνης (Μουσικός)
Βασίλειος Χαραμής (Μουσικός)
Παλαμήδης (μυθικός ήρωας)
Μιχαήλ Λαμπρινίδης (ιστορικός)
Θεόδωρος Κωστούρος (ποιητής)
Ηλίας Λάγιος (ποιητής)
Απόστολος Μπότσος (Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου)
Νικόλαος Καράπαυλος (Υπουργός Δικαιοσύνης)
Ελσα Παπαδημητρίου (Αντιπρόεδρος της Βουλής)
Αλέξανδρος Σούτσος (σατιρικός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας)
Βασίλειος Βραχνός (στρατηγός)

31 σχόλια:

  1. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή σου να καταθέσω τη γνώμη μου πάνω στόν προτεινόμενο κατάλογο θα σου έλεγα πως πρέπει να αφαιρεθούν δύο ονόματα.
    Του Παλαμήδη γιατί πρόκειται για μυθικό πρόσωπο και του Αγίου Αναστασίου γιατί καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι κραδασμούς θα προκαλέσεις, αν ήδη δεν τους προκάλεσαν τα τρία ερωτηματικά σου.
    Σάν προσθήκη θα πρότεινα τον Αντώνη Λεκόπουλο και εφόσον στον αρχικό κατάλογο υπάρχει το όνομα της Μάρθας Βούρτση απο το χώρο της τέχνης τότε απο το χώρο του αθλητισμού μιά θέση δικαιούται ο Γιώργος Δέδες.
    Γιάννης Δαρλάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την πρόσκληση και ανταποκρίνομαι. Συμφωνώ κι εγώ ότι τα μυθικά πρόσωπα δεν έχουν θέση. επίσης έχω κάποιες επιφυλάξεις για πρόσωπα που απλώς πέρασαν (πχ Αλέξανδρος Σούτσος) από το Ναύπλιο. Δηλαδή δεν γεννήθηκαν εδώ ή δεν έζησαν μεγάλο μέρος της ζωής τους εδώ.

    Τέλος θα πρόσθετα κάποιους από τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως τον ιδρυτή του Κύκνου, Παπαντώνη. Αν θέλαμε να διευρύνουμε δε με ονόματα μπορούμε να προσθέσουμε τον νυν πρόεδρο της ΙΒΜ Ελλάδας Τερζάκη, τον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Πανάγο και τον νυν πρόεδρο της Johnson & Johnson Ελλάδας Πέτρο Καλκάνη.

    Δεν συμφωνώ με τον Δαρλάση για τον Άγιο Αναστάσιο. Αφού ήταν υπαρκτό πρόσωπο και έχει συνδέσει το όνομα του με το Ναύπλιο πρέπει να είναι στη λίστα.

    Προσωπική μου πάντως επιλογή για νούμερο ένα είναι ο Άγγελος Τερζάκης γιατί ήταν γέννημα θρέμμα Ναυπλιώτης και γιατί έχει μια ακτινοβολία διεθνή τιμώντας το Ναύπλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς pelerin
    Με βρίσκετε3 αδιάωαστο ως προς τον πρώην Πρόεδρο της IBM HELLAS Δημήτρη Πανάγο. Αν μπορείτε παρακαλώ για επιπλέον στοιχεία. Ως προς τον Ιδρυτή του Κύκνου Παπαντώνη θάλεγα ότι πιο καλή επιλογή θα ήταν ο Δημήτρης Μανουσάκης με δεδομένο τις δωρεές του για τη δημιουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na proste8ei kai o Axilleas Parasxos parakalw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και επαυξάνω με την τελευταία πρόταση θα ηταν αντιδεοντολογικο να περιεχεται στην λιστα ο μαθητης Αγγελος Τερζακης και να λειπει ο δασκαλος του Στεφανος Δαφνης ο οποιος ως προς την καταγωγη εχει και Ναυπλιακη και Αργειακη ριζα.
    Γιάννης Δαρλάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @karap
    O Panagos den eiani apo Nayplio!rwta ton Giagko prwta ,apo to Koutsi einai ,apla phge Gymnasio sto Nayplio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Manwlhs Xiwths kai Mpagianteras einai to idio proswpo ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Δημήτρης Χατζηπανάγος (το έκανε Πανάγος όταν ήταν στην Αμερική για ευκολία) είναι από το Ναύπλιο φυσικά. Το σπίτι του είναι στη γωνία με τον παραλιακό δίπλα στο παλιό καλοκαιρινό Τριανό. Στο Μπογιάτι είχε η οικογένεια παλιά κτήμα με σπίτι αν θυμάμαι καλά. Η μητέρα του ήταν από Αρκαδία, αλλά από την μεριά του πατέρα του είναι από παλιά Ναυπλιώτικη οικογένεια που κρατάει από τον Σταϊκόπουλο.

    Μετά το Γυμνάσιο (σύγχρονος της Μάγδας Παπανδριανού) είχε φύγει για σπουδές κατ'ευθείαν στην Αμερική. Εκεί έπιασε δουλειά στην ΙΒΜ και έφτασε εκτός από Πρόεδρος ΙΒΜ Ελλάδος και βοηθός του αντιπροέδρου της ΙΒΜ Ευρώπης στο Παρίσι για 3 χρόνια. Μετά την ΙΒΜ ήταν για λίγο Γεν. Δ/ντης του Ομίλου Ιnteramerican.

    @ ανώνυμο
    Μανώλης Χιώτης και Μπαγιαντέρας φυσικά δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Γκουγκλιάστε λίγο πριν ρωτάτε άσχετα. Ο πατέρας του Χιώτη είχε πορνείο στον συνοικισμό απ' ότι ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @pelerin
    Kalimera . swsta,rwthsa thn mhtera mou kai symfwnei me ayta pou egrapses.
    Opws lene oi A8hnaioi ,gnhsioi athinaioi einai oi gkagkaroi dhladh oi plakiwtes ara to idio mporoume na poume oti Anapliwtes einai osoi gennh8hkan oi progonoi tous apo Psaromaxala :)
    alla eseis tou Agiou Nikolaou eisaste Kolwnakiwtes :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όντως το Μπολάτι εννοώ. Πάνε πάνω από 30 χρόνια που άκουγα αυτές τις ιστορίες από την γιαγιά μου και δεν ήμουν σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @pelerin


    poia/poios eisai ?
    sotirosnl@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ υπάρχει μια ασάφεια για την οποία ευθύνεται ο Κώστας ο Καράπαυλος.
    Κώστα απο την αρχή έπρεπε να ξεκαθαριστεί αν με τον όρο Ναυπλιώτες εννοούσες μονο τους γεννημένους σ΄αυτή την πόλη η και αυτούς που στη διάρκεια της ζωής τους σημάδεψαν τις εξελίξεις της με την δράση τους , η συνέβαλαν στην προβολή της με την άσκηση του δημιουργικού τους ταλέντου.
    Κατά τη γνώμη σου άνθρωποι σαν την Ευαγγελία Δειλάκη , την Ντιάνα Αντωνακάτου , τον Γιώργο Τσούρνο , τον Νίκο Φραντζόγλου είναι Ναυπλιώτες η όχι;
    Τό λέω γιατί ειναι ενα σοβαρό κριτήριο τόσο για τις περαιτέρω προτάσεις όσο και για την τελική αξιολόγηση.
    Τέλος θα ήθελα να επισημάνω την αντίφαση του palerin ο οποίος ενώ την περίπτωση Φαράκου αντιδρά με το επιχείρημα της μηδενικής προσφοράς του στην πόλη ο ίδιος με περισή απλοχεριά χαριζει μιά πρόταση υποψηφιότητας στον κ. Χατζηπανάγο.
    Γιάννης Δαρλάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @darlashs
    kalimera !
    me prolabes ....
    define Anapliwths :)
    gia mena Anapliwths einai opoios gennh8hke ston Psaromaxala ,oi goneis tou einai apo Psaromaxala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το σχόλιο του Δαρλάση είναι καίριο. Το είχα τονίσει και εγώ στο αρχικό μου ποστ αναφερόμενος στον Σούτσο. Ένα κριτήριο κατά τη γνώμη μου είναι να έχεις γεννηθεί ή/και να έχεις ζήσει τα πρώτα σου χρόνια μέχρι τα 16-17 στο Ναύπλιο. Συνήθως αυτές οι εμπειρίες είναι που σημαδεύουν τον άνθρωπο και το μέρος που τις έζησε το θεωρεί ιδιαίτερη πατρίδα του. Αλλά και οι άνθρωποι που έχουν ζήσει όλη τους την ενήλικη, επαγγελματική τους ζωή σε έναν τόπο, όπου έφτιαξαν τις οικογένειες τους, για τον οποίο νοιάστηκαν και που εκεί ίσως (θα) είναι η τελευταία τους κατοικία, μπορούν να θεωρηθούν τέκνα αυτού του τόπου.

    Αγαπητέ Δαρλάση ουδεμία αντίφαση. Απλώς ανέφερα κάποια ονόματα που θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα του Καράπαυλου από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Δεν είπα να βγει ο Φαράκος. Σε μια λίστα 20-30-50 ανθρώπων όλοι οι καλοί χωράνε. Κάποιος είναι πιό σημαντικός από τον άλλο. Στη λίστα του ΣΚΑΙ πχ φυσικά δεν έχουν την ίδια σημασία ο Αριστοτέλης με τον Ζαγοράκη! Η διαφωνία μου για το συνέδριο ήταν τελείως διαφορετικό πράγμα και είχε να κάνει με την αναγνώριση των αγώνων. Ούτε είπα ότι δεν είναι Ναυπλιώτης ο Φαράκος, ούτε ότι είχε μηδενική προσφορά στην πόλη. Δεν την γνωρίζω την προσφορά του, αν είχε, και εξέφρασα ειλικρινή απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Γιάννη Δαρλάση
    Κατά τη γνώμη μου Αναπλιώτης είναι κατ΄αρχήν αυτός που έχει περάσει κάποια από τα παιδικά του χρόνια στο Ναύπλιο. Η πόλη του καθενός μας είναι συνυφασμένη με τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς, τις πρώτες σκανταλιές.Ομως Ναυπλιώτες είναι και αυτοί που έζησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ και αγάπησαν τον τόπο αυτό και προοσέφεραν. Τέλος Αναπλιώτες θεωρώ και όλους αυτούς που νοιώθουν έναν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό δεσμό με το Ναύπλιο, παρότι μπορεί να ήσαν περαστικοί από εδώ, να εργάσθηκαν στον τόπο αυτό κάποιο μικρότερο χρονικό διάστημα της ζωής τους, να πέρασαν εδώ μόνο τα καλοκαίρια τους. Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσα να θεωρήσω, εφόσον πράγματι υπάρχει ο ξεχωριστός δεσμός και σχέση, ως Ναυπλιώτες όλους όσους ανέφερες. Για παράδειγμα θεωρώ πολύ περισσότερο Αναπλιώτες από άλλους το Νίκο Φρατζόγλου και το Γιάννη Δαρλάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ Κώστα με κάλυψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μετά από τα αξιόλογα σχόλιά σας θεωρώ ότι είμαι αναγκασμένος να βάλω μερικά κριτήρια για να περιορίσω τον κύκλο των ατόμων που θα μπουν στην τελική λίστα των 10 προς ψήφιση μεγάλων Ναυπλιωτών.
    Θα πρέπει να αποκλείσω όσους πολύ κατά τα άλλα αξιόλογους δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστοί έξω από τα όρια του τόπου μας. Θα πρέπει να αποκλείσω και αυτούς τους πολύ αξιόλογους που δεν έκαναν κάτι το εντελώς ξεχωριστό που να τους διακρίνει από τους υπόλοιπους απλώς καλούς. Πιστεύω ότι πρέπει να αποκλείσω κάποιους επιχειρηματίες που είχαν μια καλή και κεροδοφόρα επιχείρηση, πλην όμως θνησιγενή. Θα αποκλείσω και κάποια στελέχη επιχειρήσεων τα οποία δεν έκαναν κάτι το εντελώς σπουδαίο στην επιχείρηση που εργάζονται και προσφέρουν. Θα εξαιρέσω τα μυθικά πρόσωπα, όχι όμως και τους αγίους άσχετα με το εάν ήσαν ενάρτετοι ή μη. Θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια να βάλω στην τελική λίστα που θα δημοσιεύσω αύριο όχι τους 10 κατά τη δική μου μόνο γνώμη μου πιο σπουδαίους αλλά του 10 πιο σπουδαίους κατά τη γνώμη μου αφού συνυπολογίσω και τη γνώμη του κοινού που οπωσδήποτε δεν ταυτίζεται απόλυτα με τη δικιά μου. Από αυτούς που μου προτείνατε βάζω στη λίστα μου προς τελική επεξεργασία το Γιώργο Δέδε (αφού δεν έχω βάλει άλλον αθλητή), τον Δάφνη και τον Παράσχο
    Και κάτι ακόμα προς pelerin: Μήπως είσαι μηχανικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. προς Καράπαυλο,

    Όχι, δεν είμαι μηχανικός. Με ποιόν με μπέρδεψες; :-)) Το Πάσχα που θα κατέβω στ'Ανάπλι θα αφήσω την κάρτα μου στο φαρμακείο της συζύγου σου. Ήμουν τακτικός πελάτης το καλοκαίρι άλλωστε λόγω μωρού!

    Επί του θέματος, νομίζω πως θα μπορούσες να κάνεις κάτι κατά τα πρότυπα ΣΚΑΙ, BBC. Μια λίστα με όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν και μια λίστα αρχικής δεκάδας με τους έχοντες την μεγαλύτερη κατά τεκμήριο αποδοχή. Προσωπικά άλλωστε αυτούς που πρότεινα δεν τους πρότεινα για την πρώτη δεκάδα. Για την πληρότητα μιας ευρύτερης λίστας τους πρότεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρός pelerin
    Αν έχεις χρόνο πέρνα κι απ΄το γραφείο μου να πιούμε ένα καφέ θα σου πεί ο Κώστας που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Κώστα,

    Πάλι τα κατάφερες να μας "αναστατώσεις" και να μας προκαλέσεις με τις επιλογές και τα κριτήρια σου. Συνέλαβα τον εαυτό μου να προτιμά το μυθικό ήρωα Παλαμήδη (άρχισα να απαριθμώ τις επινοήσεις και τις εφευρέσεις του, ακόμη και τις απεικονίσεις του σε αγγεία, στην Ποικίλη Στοά της Ακροπόλεως, στη Λέσχη των Κνιδίων στους Δελφούς...) από κάποιον "αλεξιπτωτιστή" συγγραφέα ή επιχειρηματία που εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες της εποχής του και "έγραψε" μονάχα και κυρίως για τον εαυτό του. Συνέλαβα επίσης τον εαυτό μου να προτιμά κάποιον που δεν είναι ακριβώς Ναυπλιώτης, π.χ., τον "προάγγελο του χάους" Γιώργο Μακρή (ντροπή μου που δεν τον σκέφτηκα αμέσως) στη θέση του "Άρχοντα" Λέοντα Σγουρού, μεγάλου δυνάστη της μεσαιωνικής ελληνικής αυτοκρατορίας, που "κληρονόμησε" τ' Ανάπλι, με απάτη έγινε κύριος του Άργους, με ληστρική επιδρομή της Κορίνθου και με λεηλασίες, εκβιασμούς, πυρπολήσεις και άλλες καλές πράξεις πέρασε από Αθήνα, Θήβα... κι έφτασε μέχρι τη Λάρισα "κύριος" και "άρχοντας".
    Με το τελευταίο σου σχόλιο (6 Απριλίου) ξεκαθαρίστηκε λίγο από το πράγμα και άρχισα να συμμαζεύομαι κι εγώ από τις τρελές σκέψεις που έκανα για πρόσωπα και για κριτήρια. Αφού ο Ψαρομαχαλάς εκπροσωπείται από τη Μάρθα και το Μιχάλη Βούρτση, πρέπει να εκπροσωπηθεί και η Πρόνοια, που θεωρείται «Ναύπλιο» από αρχαιοτάτων χρόνων. Καιρός είναι να τον μάθουμε και οι «Ναυπλιώτες», αφού όλοι οι άλλοι τον γνωρίζουν:

    Ρόκκος Χοϊδάς (1830-1890)

    Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες πολιτικούς, ανυπότακτος αγωνιστής της Δημοκρατίας και σκληρός πολέμιος του θεσμού της βασιλείας, της διαφθοράς και κάθε αδικίας.
    Ο Χοϊδάς γεννήθηκε στην Πρόνοια και μετά τις πρώτες μαθητικές και γυμνασιακές σπουδές ανέβηκε στην Αθήνα.
    Από τα φοιτητικά του χρόνια πήρε ενεργό μέρος στην αντιπολίτευση εναντίον του βασιλιά Οθωνα. Μετά την έξωση του Οθωνα (1862) μπήκε στο δικαστικό κλάδο. Υπηρέτησε ως Εισαγγελέας στα Πρωτοδικεία Σύρου, Κεφαλονιάς και Πάτρας. Το 1874 παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιεισαγγελέα Εφετών Αθήνας, αγανακτισμένος από τη διαφθορά της τότε πολιτικής ζωής, τις αφόρητες πιέσεις και τις απειλές, Επανήλθε στη δικηγορία και οδηγήθηκε, ελεύθερος πλέον, στους ιδεολογικούς και πολιτικούς του αγώνες για λαϊκές ελευθερίες και δημοκρατία. Μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή το 1875. Το 1883 εξελέγη βουλευτής Αττικής, για να παραιτηθεί το 1885, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική απόπειρα κατά της ζωής του έξω από τη Βουλή.
    Το Μάιο του 1889 δικάστηκε σε τριετή φυλάκιση «επί εξυβρίσει του προσώπου του βασιλέως και του διαδόχου» και κλείστηκε στις φυλακές του φρουρίου Καράμπαμπα της Χαλκίδας, σε συνθήκες τραγικές για την επισφαλή υγεία του.
    Ο Ρόκκος Χοϊδάς ως τη στερνή του ώρα είχε αρνηθεί να ζητήσει χάρη, όπως είχε το δικαίωμα και απέρριψε κάθε ιδέα συμβιβασμού ή «δήλωσης υπέρ του στέμματος», όπως του είχε προτείνει ο Τρικούπης. Πέθανε στις φυλακές της Χαλκίδας. Τα φωτεινά του μάτια έκλεισαν με το όραμα μιας νέας δημοκρατικής Ελλάδας. Ήταν τότε εξήντα ετών.
    Οι εφημερίδες της 4ης Μαΐου 1890 αναφέρονται στο θλιβερό γεγονός και επισημαίνουν τις κυβερνητικές ευθύνες για το θάνατό του. Η ίδια η Βουλή, της οποίας υπήρξε επίλεκτο μέλος, στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου τον τίμησε με ομιλίες δυο βουλευτών, του Τυπάλδου Κοζάκη και του Ιωάννη Γεωργαντά.

    Σαγρέδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @karap
    kalispera!
    sto biblio tou M.Lamprynidh, NAYPLIA kai sygkekrimena ston prologo ths B'ekdosews exei katalogo diakekrimenwn Anapliwtwn .An yparxei sthn biblio8hkh twn Karapaylaiewn ri3e mia matia .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @karap
    paskala(tm) ?
    e3w
    sofrwnhs ( posoi anapliwtes tou xrwstoun thn ygeia tous ? pou exoun speirei kai kamposa paidia gia na epalh8eyoun to rhto oudeis axaristos tou eyergeth8entos???)
    kontolewn ( ta ekatomyria euros pou diati8entai sthn polh gia na kanoun merikoi politikanthdes to kommati tous ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Opa Opa vre Nafpliwtes... Katarxhn oi perissoteroi apo Arkadia... alloi apo Kefallonia...alloi apo Kerkyra... To kseftilisate to thema... Aftoi pou agaphsan kai agapoun, emeinan kai menoun sto Nafplio, einai Nafpliwtes... Giati an psaksei kaneis na vrei thn katagwgh olwn twn proanaferomenwn...den einai kanenas tous apo to Nafplio... kai fysiko einai...Limani einai... Enstash twra... Megalous Nafpliwtes? Aftoi pou proseferan thetika h arnhtika??? Kala thn Elsa giati th valate????XAXAXAXAXAXA Ektos an olh h istoria egine xarin asteiothtos...Afth pantws einai ikanh na metaferei to Nafplio sthn Elvetia xwris na to parei kaneis xabari... Pantws afton pou pragmatika aksizei kapoios na pshfisei einai o Manwlhs Xiwths... Megalo talento, virtuozos kai anaferetai sth diethni mousiki kai mh vivliografia me xrysa grammata. Krima na mhn einai se kana rotary club melos... tou ksefyge... Kai gia to filo pou to mono pou eixe na pei gia afton ton megalo mousiko htan h kakia pou evgale, tou lew oti to mono pou mporese na kanei htan na apodeiksei poso mikros kai ashmantos einai, isws pio ligo apo to tipota...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @anonymos
    sxetika me to sxolio pou egine gia ton patera tou Manoli xioti oti eixe porneio sto synoikismo
    8umizei kati apo ena sxolio tou Nikou Dimou sxetika me ton Parasxo : kalos poihths alla de3ios ....
    syzhtame gia kapoion sxetika me ta talenta tou alla den briskoume to 8etiko alla psaxnoume na broume to arnhtiko ,akoma kai mesa apo thn oikogeneia tou , gia na meiwsoume thn a3ia tou ....
    Kalh Anastash syntopites

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ anonymo,

    Θεωρείτε μειονέκτημα και ψόγο να έχει κάποιου ο πατέρας πορνείο; Προσωπικά δεν το θεωρώ. Μάλιστα νομίζω πως αξίζει έπαινος σε κάποιον, όταν ξέφυγε από την καταγωγή του και κατάφερε να διαπρέψει αξιοποιώντας το ταλέντο του. Γι'αυτό και το ανέφερα άλλωστε.

    Μαθήματα πολιτικής ορθότητας αλλού αγαπητέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Na rwthsw? Ton Apostolo Botso ti ton exete mesa? Hdh einai se ena swro dioikhtika symvoulia melos kai proedros, kai malista orismenos diakommatika xwris kan na egine pote proedros tou Elegktikou Synedriou alla anaplhrwn ws Antiproedros (www.elsyn.gr), Paranomws proedros ths Ethnikis Pinakothikis twra, sto symvoulio tagmatwn aristeias orismenos apo to Giwrgakh (FEK 552 B/8-5-2003), sto DS tou Errikos Dunant, apofoitos mono nomikhs kai sxolhs dikastwn..., les kai alloi me didaktorika kai metaptyxiakes spoudes kai trita ptyxia den yparxoun, prepei na emperiexetai kai se afton ton katalogo??? Kala oi alloi ton kolo pisw den ton exoun??? Gia apeleftherwtheite ligo apo douleies (me tono sto ei) kai valte kai yposthrikste kanenan aplo anthrwpo, ergath ths koinwnias, alithino fysiolatrh kai erasth tou Anapliou, anthrwpo ousiastikhs prosforas. Megalos o Xiwths opws elegan oloi alla kai o aeimnhstos Jimmi Hendrix...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπηκα εντελως τυχαια και ειδα αναμεσα στους μεγαλους και κατι σαπακια που θα πρεπει να ντρεπεστε για την αναφορα τους.
    Μαλλον στην πινακοθηκη των ασημαντων ου μην αλλα και των ηλιθιων θα επρεπε να τους περιλαβετε..
    ο Ανγνωσταρας τι λεει γι αυτες τις παπαριες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  28. Παρακαλω διορθωστε το ονομα του στρατηγου που βρισκεται τελευταιος στην λιστα σας. Ειναι Στρατηγος Βασιλειος Βραχνος. Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Πεγκυ Βραχνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παρακαλω να διορθωσετε το ονομα του στρατηγου που βρισκεται τελευταιος στην λιστα σας. Στρατηγος Βασιλειος Βραχνος ηταν το ονοματεπωνυμο του. Σας ευχαριστω εκ των προτερων, Πεγκυ Βραχνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή