Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Δημοσκόπηση στο Δήμο Ναυπλίου

Ιδού μία δημοσκόπηση για το Δήμο Ναυπλίου.
Εάν γινόντουσαν εκλογές την επόμενη Κυριακή και με αναγωγή των αναποφασίστων τα αποτελέσματα θα ήσαν τα εξής:
Αναγνωσταράς 42% έως 45%
Αλλη πρόταση 26%-29%
Γραμματικόπουλος 17% έως 20%
Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ 5% έως 8%
Υποψήφιος του ΚΚΕ 3% έως 5%
Οι προγνώσεις αυτές μου φαίνονται λογικές για τη δεδομένη στιγμή. Θεωρώ ότι η δύναμη της παράταξης που κυβερνά το Δήμο δεν έχει προς το παρόν μειωθεί πολύ, ότι η υποψηφιότητα Γραμματικόπουλου δεν τραβάει με τα σημερινά δεδομένα και ότι η "άλλη πρόταση", ως η μοναδική σοβαρή αντιπολίτευση έχει διπλασιάσει τα ποσοστά της. Σαφώς μια υποψηφιότητα που ξαφνικά και χωρίς προετοιμασία ξεπηδήσει από τους χώρους του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία τύχη (θεωρώ άλλωστε αδύνατο να δημιουργηθεί ακραιφνής Πασκοκικός συνδυασμός), ενώ πρέπει η απήχηση ενός ορθόδοξου Κομμουνιστικού συνδυασμού να είναι μειωμένη ειδικά στους νεολαίους.
Τώρα βέβαια έχω να κάνω μία πρόβλεψη.
Η πλήρης αδυναμία του Δήμου Ναυπλίου να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις την επόμενη διετία, αφού θα είναι δύσκολο ακόμα και οι μισθοί των υπαλλήλων να πληρωθούν, η πλήρης αδυναμία λόγω της κρίσης να γίνει το οποιοδήποτε έργο και η επάνοδος των αδρανών στο λιμάνι του Ναυπλίου θα αποδυναμώσει τα ποσοστά του Αναγνωσταρά σε νούμερα κάτω του 30%, με άνοδο σε παραπλήσια ποσοστά του συνδυασμού Γραμματικόπουλου. Η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει συνδυασμό θα έχει ως αποτέλεσμα την πρώτη Κυριακή να έλθει πρώτος ο συνδυασμός της άλλης πρότασης με πιθανότερο δεύτερο το συνδυασμό Γραμματικόπουλου και με τελικό πιθανό σενάριο να έχουμε το Χρήστο δήμαρχο στη δεύτερη Κυριακή και την άλλη πρόταση να πρέπει να αναμείνει τις εκλογές του 2014 για να αναλάβει τη δημοτική αρχή.

1 σχόλιο:

  1. Ade na ths vgei kai ths Elsas... An kai ths vgainei twra teleftaia poly... Emas omws pou mas vgainei to ladi????? Einai istoriko ktirio to dhmarxeio alliws mia bomba kai nanai oloi mesa thatan oti eprepe mexri na ksanaftiaksoun andreikela ta kommata kai ta kyklwmata... Alla kserete kati? O Theos vlepei apo kei panw kai egkelados paramonevei... Thn exoun prokalesei toso poly th Fysh pou vlepw na tous thn kanei se olomeleia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή