Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Σχόλιο δεύτερο: Οι περίεργοι τύποι με τα όργανα

Τις τελευταίες μέρες στα στενά της παραλίας του Ναυπλίου υπήρχαν κάποιοι τύποι που έκαναν μετρήσεις. Δυο φορές τους ρώτησα.
"Τί μετράτε ρε παιδιά;"
Απάντηση δεν έλαβα.
Όμως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήλθε η απάντηση από μόνη της.
Εκτακτο θέμα. Κατεπείγον. Να αναθέσουμε μελέτη για αποτύπωση των δρόμων στη συνοικία του Αγίου Νικολάου. Και αφού πάρουμε την απόφαση να παραπεμφθεί το θέμα στη Δημαρχιακή Επιτροπή, προκειμένου να ανατεθεί σε κάποια εταιρία που θα έκανε και την καλύτερη προσφορά.
Ωραιότατα. Το έργο ήδη είχε γίνει και μετά μας καλούν να αποφασίσουμε.
Οι διαδικασίες ξεφτελίζουν το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Ξεφτελίζουν τους νόμους και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Μας καλούν να αποφασίσουμε για κάτι που ήδη έχει γίνει. Χωρίς κανείς να γνωρίζει αν η εταιρία που το ανέλαβε έκανε και την πιο συμφέρουσα για το Δήμο μας προσφορά. Και ήλθε και με τη μορφή του κατεπείγοντος παρότι χρήματα δεν υπάρχουν για να γίνει το έργο της πλακόστρωσης των στενών τουλάχιστον για φέτος.
Δεν συνεχίζω άλλο, αλλά περιμένω κάποια αντίδραση από τις μελετητικές ομάδες που έχουν κατά τα άλλα όλη την καλή πρόθεση να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της πόλης μας.
Αλλά αυτό δεν γίνεται με τη σημερινή δημοτική αρχή και με διαδικασίες εξευτελισμού των οργάνων και των αιρετών εκπροσώπων των Αναπλιωτών.

1 σχόλιο:

  1. Θα γυρίσω πολύ πίσω και δε θα έπρεπε, αλλά αν δεν το πω θα σκάσω...

    Τι περιμένεις να κάνουν;

    Η Ένωση Κέντρου μετά τις εκλογές του 63 πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από το βασιλιά παρόλο που δεν είχε αυτοδυναμία και, πριν συγληθεί η βουλή για να πρασχει ψήφο εμπιστοσύνης, ανακοίνωσε:
    1. την απαλλαγή από τόκους υπερρημερίας για όλα τα δάνεια της αγροτικής τράπεζας (ΑΤΕ...)
    2. χορήγηση χαμηλότολων δανείων στους πληγέντες από θεομηνίες και νόσους
    3. μείωση των επιτοκίων της αγροτικής τράπεζας
    4. ίδρυση πανεπιστημίου στην Πάτρα καθώς και σε όλα τα μεγάλα επαρχιακά κέντρα της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και των νησιών
    5. κατασκευή οδού Πατρών-Τριπόλεως
    6. χρηματική ενίσχυση ροδακινοπαραγωγών για ποσότητες που είχαν καταστραφεί στα ψυγεία ή δεν διατέθηκαν στο εξωτερικο αλλά στο εσωτερικό (καλό ε;)
    7. διορισμός 1.128 δασκάλων και 700 καθηγητών
    8. αύξηση ποσού για το δώρο Χριστουγέννων
    9. μείωση ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων σε βαρέα επαγγέλματα
    10. αγορά αδιάθετων καπνών
    11. ανανέωση διαβατηρίων ανυπότακτων σπουδαστών εξωτερικού
    12. δημιουργία ενιαίου φορέα υγείας σε όλη τη χώρα και επέκταση των ασφαλιστικών οργανισμών και ταμείο υγείας (αυτό το τελευταίο ανακοινώθηκε 2 μέρες μετα την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή που επιτεύχθηκε με τη συνδρομή της ΕΔΑ)

    Αυτά τα αποφάσισε η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου χωρίς να έχει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή και χωρίς καν η Ένωση Κέντρου να έχει αυτοδυναμία. Ύστερα διέλυσε τη βουλή και απο τις εκλογές που έγιναν το 64 πήρε 54%!
    Με αυτά και με αυτά τον ονομάσαμε Γέρο της Δημοκρατίας!
    Τι περιμένεις λοιπόν από το δήμαρχό μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή