Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Αυτό το προσυπογράφω

Από συνέντευξη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη στα ΝΕΑ

Τις καταλήψεις εδώ τις δικαιολογείτε;

Γενικώς όχι. Θα ήθελα όμως να τις κουβεντιάσουμε μία μία. Προφανώς υπάρχουν καταλήψεις που έχουν νόημα. Και υπάρχουν κι άλλες που γίνονται από μόδα ή από αλληλεγγύη. Ε, δεν μπορείς να εξευτελίζεις τόσο σοβαρά πράγματα. Δηλαδή τι ζητάνε όλες αυτές οι καταλήψεις;

Καλύτερη Παιδεία.

Και πώς θα γίνει αυτό, αύριο το πρωί; Και πού θα εφαρμοστεί αφού είναι κατειλημμένα τα πανεπιστήμια; Αυτά είναι αδιέξοδα. Καλό θα ήταν, όλοι αυτοί που βράζει το αίμα τους, να προβάλλουν διεκδικήσεις που θα μπορούσαν να τις κερδίσουν.
Παρακολουθήσατε τις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου;

Ναι, από μακριά, από το Γενικό Κρατικό δηλαδή. Ήμουν εντυπωσιασμένος από τη μαζικότητα, που δείχνει ότι είχε συσσωρευτεί πολλή τσαντίλα, αλλά δεν σου κρύβω πως είμαι και απογοητευμένος λιγάκι. Ξεφούσκωσε το πράγμα, δεν άφησε ένα ίχνος, ένα αποτύπωμα.

Το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»δεν
αρκεί;
Αστεία πράγματα.

Κάποιοι σύντροφοί σας πάντως είπαν ότι προέχει η αντίσταση στο αστυνομικό κράτος.

Κάτι πιο σοβαρό μπορούμε να πούμε;

Για τους συντρόφους σας της ηγεσίας θέλετε να μιλήσουμε;Τον κ.Αλαβάνο και τον κ.Τσίπρα.

Τι να πω; Και οι ίδιοι είναι πολύ μπλεγμένοι. Δείτε τώρα τι τραβάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το λένε, αλλά έχουν προβλήματα κάθε φορά πώς θα πείσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως τι να τους πω. προσέχατε;

Επιμένετε ότι ήταν λάθος η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν έχω τίποτα με κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν και πολλοί που είναι και συμπαθέστατοι. Πολιτικά όμως και πολιτιστικά, τι το κοινό έχουμε; Οι περισσότεροι είναι αντιευρωπαίοι, πολλοί απ΄ αυτούς είναι εθνικιστές και κρατιστές. Όχι όλοι αλλά πολλοί.

Αν ήταν στο χέρι σας σήμερα θα διαλύατε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Νομίζω ότι κινδυνεύει να οδηγηθεί μόνος του σε διάλυση και όχι επειδή το θέλω εγώ. Αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι οι διάφορες ομάδες θα μετεξελιχθούν σε κάτι πιο σύγχρονο. Κι εγώ δε θέλω να σβήνω την ελπίδα κανενός.

1 σχόλιο:

  1. Ετοιμάζεται να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια ο καλός κύριος Παπαγιαννάκης; Ας πάει να συναντήσει και τους άλλους στο ΠΑΣΟΚ (πριν αυτοί την κάνουν και τελικά καταλήξουν στη ΝΔ). Μιλάω για τους υπόλοιπους της παρέας: Δαμανάκη, Μπίστη, Κουναλάκη κ.λπ. Στα τσακίδια! Αρκετά πια με αυτούς που ψήφισαν το Μάαστριχτ και οδήγησαν την ανανεωτική αριστερά από το όνειδος του '89 στην αγκαλιά της σοσιαλφιλελεύθερης τάχα μου εκσυγχρονιστικής δράκας του σημιτισμού που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό της χώρας και παρέδωσε την ελληνική κοινωνία έτοιμη να την ρημάξει ολοκληρωτικά πλέον η παλιά "καλή" δεξιά.

    Να την κοπανήσει λοιπόν από τώρα και όχι μετά από τις εκλογές (όπου θα προσπαθήσει να εγκλωβίσει ψηφοφόρους του ΣΥΝ για να εκλεγεί με ξένα κόλλυβα, χρησιμοποιώντας κατά κόρον τις προσβάσεις του στα ΜΜΕ των νταβατζήδων κ.λπ. λαμόγιων). Ο χώρος της ανανεωτικής αριστεράς πολύ έχει υποφέρει από κάτι τέτοιους παράγοντες. Bon voyage!!!!

    ΥΓ. Εμένα πάλι αυτή η κατάσταση μου θυμίζει την ταινία Άγγελος εξολοθρευτής του Μπουνιουέλ. Δεν θα έχει όμως την ίδια κατάληξη όπως στην ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή