Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Σχόλιο Πρώτο: Πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Χθές είχαμε δημοτικό συμβούλιο. Σε κάθε δημοτικό συμβύλιο θα μποσούσα να κάνω τουλάχιστον 20 σχόλια για να δείξω την ανικανότητα, τη σπατάλη, τον παραλογισμό, την εξυπηρέτηση συμφερόντων κλπ.
Οκτώ μόνο σχόλια, αντί για 20, θα κάνω για το χθεσινοβραδυνό, που δεν είχε στο κάτω-κάτω της γραφής και τα πολλά θέματα. Μέσα στις επόμενες 4 μέρες λοιπόν θα αναρτώ από 2 σχόλια.
Σχόλιο 1ο Πρόγραμμα Εξοικονομώ.
Προ ημερήσιας διάταξης έβαλε ο Μπάμπης εκ μέρους της άλλης πρότασης το θέμα του Προγράμματος "Εξοικονομώ" ενέργεια. Τον άκουσαν, του είπαν ότι το έχουν και αυτοί σκεφθεί (εδώ όσοι γνωρίζουν γελάνε), αλλά δεν γνωρίζουν πού και πώς θα εξοικονομήσουν ενέργεια; Κυριολεκτικά την παρομικρή ιδέα δεν είχαν.
Δεν βλέπουν την ανατολική παραλία του Ναυπλίου που μοιάζει με αεροδρόμιο από τα πολλά φώρα.
Δεν βλέπουν την Πλατεία όπου το Ηρώο Δυοβουνιώτη, που τελικά είναι η πλατεία με τα περισσότερα φωτιστικά σώματα σε όλο τον κόσμο. (κυριολεκτικά συμβαίνει τούτο)
Δεν βλέπουν την αλόγιστη κατανάλωση ενέργειας με το φωτισμό του Παλαμηδιού ακόμα και σε μέρες και ώρες που τίποτα δεν προσφέρει.
Δεν βλέπουν την χρήση κλιματιστικών στα δημοτικά κτήρια με ανοιχτά τα παράθυρα.
Τα είπε ο Μπάμπης.
Εδωσαν νομίζετε καμία ιδιαίτερη σημασία;
Σκασίλα τους μεγάλη για το ότι υπερκαταναλώνουμε ενέργεια.
Σκασίλα τους μεγάλη για το περιβάλλον και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Τώρα βέβαια πρέπει να ομολογήσω ότι υφίσταται μια μικρή ελπίδα να ενταχθούμε στο πρόγραμμα "εξοικονομώ ενέργεια"
Αυτό θα συμβεί αν κάποιοι ανακαλύψουν τα κονδύλια (για ΕΥΡΩ μιλάω), τα έργα, τη δυνατότητα των απευθείας αναθέσεων και των και λοιπών παρόμοιων.
Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, μέχρι το βράδυ ελπίζω να έχω αναρτήσει το δεύτερο.

1 σχόλιο: