Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Από το κακό στο χειρότερο

Αν θέλει κάποιος να διαπιστώσει το κατά πόσο η οικονομία πάει καλά, δεν έχει παρά να περπατήσει σε μια περιοχή όπου η μεσοαστική τάξη ζει, βολτάρει και ψωνίζει. Δεν θα πρέπει να πάει σε μια φτωχοσυνοικία, διότι εκεί οι ρυθμοί ήσαν χαμηλοί και σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης. Δεν θα πρέπει να επισκεφθεί και τις περιοχές των super reach διότι όλοι αυτοί με τα υπερδίς τους λίγο ενδιαφέρονται για τις περιόδους των οικονομικών κρίσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων σε πολλές περιπτώσεις τα κέρδη των υπερεχόντων αυξάνουν έτι περαιτέρω με τα διάφορα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
Τώρα τί σας λέω όμως;
Ξαναγυρνάμε λοιπόν στ΄Ανάπλι, μια πόλη κυρίως μικρο-μεσοαστική με άμεση σύνδεση με το μητροπολιτικό κέντρο. Εδώ λοιπόν στην πόλη μας θα δούμε το κατά πόσο πάνε καλά τα πράγματα.
Μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους θα μας πείσουν για τα γενικότερα χάλια.
Εστιατόριο στον πιο προβεβλημένο δρόμο, εκεί που ο αέρας για τη μεταβίβαση επιχείρησης ήταν ένα νούμερα με αρκετά μηδενικά, έκλεισε μόλις πριν από λίγες μέρες λόγω οικονομικών προβλημάτων. Στις οδούς Πλαπούτα και Συγγρού, μέσα στο κέντρο της εμπορικής ζωής της πόλης τα ξενοίκιαστα μαγαζιά είναι πάμπολλα. Τα πράγματα σε πιο δευτερεύοντες δρόμους είναι ακόμα χειρότερα. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Και η δημοτική αρχή μέσα σ΄αυτό το οικονομικό περιβάλλον θεωρεί ότι είναι εφικτό να διπλασιάσει τα έσοδα του Δήμου. Να εισπράξει ένδεκα εκατομμύρια Ευρώ περισσότερα.
Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου