Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Χωρίς τίτλο (δεν κατάφερα να βρώ τον κατάλληλο για να εκφράσω το μέγεθος .......)

Πράξη πρώτη : Ο Παυλόπουλος υποχρεώνει του Δήμους να εκπονήσουν διετή επιχειρησιακά σχέδια. Στην αρχή το θεώρησα ως μια ανοησία που θύμιζε τα τετραετή πλάνα άλλων εποχών, που όλοι έπιαναν τους στόχους, όταν δηλαδή οι αριθμοί ευημερούσαν αλλά οι πολίτες δυστυχούσαν . Μετά και στην πορεία κατάλαβα ότι η όλη διαδικασία ήταν αναγκαία προκειμένου να ομαδοποιηθούν τα έργα των δήμων σε συγκεκριμένους κωδικούς, ώστε να γίνουν λεία των μεγάλων κατασκευαστικών επιχειρήσεων
Πράξη δεύτερη: Ο Δήμος Ναυπλίου αναθέτει σε συγκεκριμένη μελετητική εταιρία την εκπόνηση του επιχειρησιακού προγράμματος του Ναυπλίου για τα έτη 2008, 2009 και 2010. Η εταιρία που προσλαμβάνεται ως σύμβουλος του Δήμου, ουσιαστικά λαμβάνει την εν λευκώ εξουσιοδότηση να παρουσιάσει ό,τι θέλει. Κανείς δεν της ανέφερε (πώς θα μπορούσε άλλωστε), ποιες είναι οι προτεραιότητες, τα οράματα και τα θέλω της δημοτικής αρχής για το μέλλον.
Πράξη τρίτη: Αφού το επιχειρησιακό πρόγραμμα πέρασε από μια ανούσια πρώτη φάση, παρουσιάζεται τελικά από την εταιρία στο Βουλευτικό σε ειδική "πανηγυρική" συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δεύτερη και οριστική φάση του Επιχειρησιακού χωρίς το πρόγραμμα αυτό που μας αφορά όλους να έχει τεθεί σε καμία λαϊκή διαβούλευση. Όταν λοιπόν παίρνουμε στα χέρια μας τα όσα έχει καταγράψει η εταιρία αμέσως αντιλαμβανόμαστε, ότι όλα όσα περιέχονται δεν αφορούν το δήμο μας, αλλά είναι μια απλή αντιγραφή ενός επιχειρησιακού προγράμματος άλλου δήμου (ακόμα και για επέκταση των ανύπαρκτων αστικών συγκοινωνιών του Ναυπλίου αναφέρει το επιχειρησιακό πρόγραμμα). Είναι φανερό ότι κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε καν ο δήμαρχος έχει αναγνώσει όσα έχει αντιγράψει από πρόγραμμα άλλου δήμου η εταιρία!! (Ναι δεν είναι ψέματα αυτά που σας λέω) Η άλλη πρόταση με επιμονή και με έντονο τρόπο θέτει τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το τελείως άσχετο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου δεν θέλει να ακούσει τίποτα και υπερψηφίζει ανερυθρίαστα το παντελώς άσχετο για την πόλη μας επιχειρησιακό.
Πράξη τέταρτη: Η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται ότι δεσμεύεται πλέον από το επιχειρησιακό πρόγραμμα που ψήφισε και δεν έχει καμία σχέση με το Ναύπλιο, αφού κανένα έργο δεν μπορεί να γίνει εάν δεν έχει αναφερθεί στο επιχειρησιακό. Ξαφνικά βρίσκεται σε αδιέξοδο αφού ψήφισε ένα επιχειρησιακό που αναφέρεται σε άλλη πόλη.
Πράξη τέταρτη: Οι δύο από τους τρεις Παρέδρους των τοπικών διαμερισμάτων θυμούνται (;;;) ότι δεν είχαν κληθεί (;;;) στην "πανηγυρική" συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ψήφιση του άσχετου επιχειρησιακού και υποβάλουν προσφυγές για την ακύρωση του επιχειρησιακού. Για πρώτη φορά στην ιστορία συμπολιτευόμενοι σύμβουλοι υποβάλουν προσφυγές για ακύρωση απόφασης!! Ρε δούλεμα που τρώμε....
Πράξη πέμπτη: Σε μια όχι πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου ακυρώνεται το ψηφισθέν άσχετο επιχειρησιακό με την αιτιολογία ότι δεν είχαν κληθεί οι Πάρεδροι που υπέβαλαν την προσφυγή και ψηφίζεται ένα νέο καινούργιο επιχειρησιακό πρόγραμμα, τελείως, μα εντελώς, μα εξ ολοκλήρου, μα απεξαρχής, μα και μέχρι τέλους διαφορετικό επιχειρησιακό πρόγραμμα, που αυτή τη φορά, παρότι δεν έχει τους σωστούς στόχους, προοπτικές και προτεραιότητες, τουλάχιστον αφορά την πόλη μας και όχι κάποιον άλλο δήμο.
Αντιλαμβάνεσθε τελικά τί έγινε; Έχουμε μια δημοτική αρχή που ψήφισε ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα που δεν αναφέρεται στο Ναύπλιο, αλλά σε κάτι άλλο (ίσως στη Λαμία, πιθανόν στο Βόλο ή τα Γρεβενά ή την Κοζάνη ή σε κάποιον άλλο τόπο, πάντως όχι στο Ναύπλιο). Τόσο καλά!!! Τόσο ενδιαφέρονται για το Ναύπλιο. Και μετά από λίγο μόνο καιρό έρχονται οι ίδιοι που είχαν ψηφίσει το πρώτο επιχειρησιακό, το ανακαλούν και ψηφίζουν ένα νέο που και αυτό δεν είναι το σωστό για το Ναύπλιο.
Και για την ιστορία. Η εταιρία που της ανατέθηκε να καταγράψει σε ένα χαρτί τα οράματά μας, τις αγωνίες μας, τους προβληματισμούς μας για την πόλη που ζούμε εισέπραξε το ωραίο ποσό των 80.000 ΕΥΡΩ. Πολλές δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ περισσότερα από όσα εισέπραξαν οι σύμβουλοι σε άλλους δήμους. Αλλά τελικά άραγε αυτοί φταίνε; Η μήπως η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα αυτοί που έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα δημοτικά πράγματα. Δηλαδή με λίγα και απλά λόγια η τριμελής ομάδα που μας κυβερνάει και αποφασίζει για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου