Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Η βία και αυθαιρεσία στο μικρό μας τόπο

Η βία και η αυθαιρεσία στην καθημερινότητά μας και στον τόπο μας.
Ένας δεξιός αιρετός κάνει βίαιη και απρόκλητη επίθεση σε υπάλληλο του χώρου που διοικεί.
Ένας πράσινος προϊστάμενος δημόσιας υπηρεσίας καπνίζει και συζητάει χαχανίζοντας με "παράγοντα" του ιδίου πολιτικού χώρου, που κάθεται στο μεγάλο γραφείο του Προϊστάμενου αγέρωχα σταυροπόδι, ενώ την ίδια στιγμή ο πολίτης που απευθύνεται σ΄αυτόν για να του εκθέσει το πρόβλημά του παραμένει όρθιος και μόλις που προλαβαίνει να ψελλίσει μερικές κουβέντες πριν ο "δημοκρατικός" Προϊστάμενος τον πετάξει έξω από το γραφείο του, διότι τους ενοχλεί, στην όμορφη Πασοκική κουβέντα.
Ο Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Ναυπλίου αποστέλλει έγγραφο στο Δήμο μας με το οποίο θεωρεί ασφαλές να γίνει η λαϊκή αγορά δίπλα στην παραλιακή σ΄ένα δρόμο όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες και είναι πρακτικά αδύνατη η ασφαλής διέλευση των ηλικιωμένων με το καροτσάκι τους.
Ο ιστότοπος του δήμου μας, που υποτίθεται είναι κτήμα όλης της κοινωνίας, είναι όργανο της πλειοψηφούσας παράταξης, που μονοπωλεί το περιεχόμενο και κατά συνέπεια τα χρήματα των φορολογουμένων δημοτών.
Πριν χρόνια στις πρώτες καταλήψεις των σχολείων η τότε δημοτική αρχή που και σήμερα κυβερνά απεφάσισε και αφαίρεσε τις πόρτες από το Λύκειο και άφησε τα παιδιά μέσα ανυπεράσπιστα. Λίγο καιρό μετά τα "δημοκρατικά" στελέχη του ΣΥΝ προσχωρούν στη δημοτική αυτή παράταξη.
Και όμως εγώ δεν θεωρώ τον αιρετό παράγοντα της δεξιάς, τον πράσινο προϊστάμενο, τους παράγοντες της δημοτική αρχής, το Διευθυντή της Τροχαίας, ως κακούς ανθρώπους, χειρότερους από εμένα. Οι κοινωνικές και κρατικές δομές είναι τέτοιες, που δημιουργούν τα καθημερινά φαινόμενα βίας, αυθαιρεσίας και υπεροψίας.
Η αλλαγή σ΄όλα αυτά θέλει καθημερινό αγώνα. Η βία και η αυθαιρεσία καταπολεμάται, όταν η κοινωνία αντιδρά όχι μόνον σ΄ ένα θάνατο μικρού παιδιού, αλλά και στα μικρά και πολλές φορές ασήμαντα. Και τα κόμματα και οι παρατάξεις έχουν υποχρέωση να προβάλλουν τις διαφορετικές πολιτικές.
Δεν πιστεύω ότι συνθήματα του τύπου ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ βοηθούν στην αλλαγή πολιτικών και της κοινωνίας. Δεν πιστεύω ότι η τυφλή βία -αντίδραση σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα της Αστυνομίας θα φέρει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αντιθέτως.
Θάθελα πρώτα και κύρια να ακούσω συγκεκριμένες προτάσεις για εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας. Για την αλλαγή του απαράδεκτου καθεστώτος των ειδικών φρουρών με τις πενιχρές αμοιβές.
Θάθελα να δω την αντίδραση της κοινωνίας στις καθημερινές μικρές πράξεις αυθαιρεσίας των τοπικών αρχών και παραγόντων.
Δεν θα είμαι παρών στο αυριανό συλλαλητήριο. Δεν μπορώ να δεχθώ τη θεωρία ότι είμαστε εμείς οι καλοί και οι άλλοι είναι δολοφόνοι. Δεν βλέπω κάτι το προοδευτικό σ΄αυτό. Δεν βλέπω σε τί καλό μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια κινητοποίηση παρά στην ισχυροποίηση της κυβερνώσας παράταξης.
Ελάτε όμως να διαμαρτυρηθούμε για τη βία στα γήπεδα, για την ασφάλεια στους δρόμους, για να αλλάξει απόφαση η Τροχαία Ναυπλίου ώστε να μη γίνει η λαϊκή αγορά συνώνυμη του θανάτου με τα τροχαία ατυχήματα της παραλιακής. Ελάτε να πιέσουμε όλοι την Κυβέρνηση και τα κόμματα για αλλαγές στις πολιτικές για τα Σώματα Ασφάλειας στη χώρα μας. Θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι οι ενεργοί πολίτες σε μια τέτοια διαδήλωση για αλλαγές πολιτικών και νοοτροπιών με συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Είναι μία αιρετική άποψη που την γράφω και την αναρτώ κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα.

1 σχόλιο: